content 1

2022’de Yeni Fırsatlar için En İyi 60 Uzaktan Çalışma Web Sitesi

2022’de Yeni Fırsatlar için En İyi 60 Uzaktan Çalışma Web Sitesi; Geçmişte evden çalışmayı düşündüyseniz, muhtemelen uzaktan çalışma konusunda bir iş bulmanın oldukça zor olduğunu fark etmişsinizdir. Ancak, son birkaç yılda toplumda bu kadar çok değişiklik olmasıyla birlikte, bu değişmeye başladı.

2022'de Yeni Fırsatlar için En İyi 60 Uzaktan Çalışma Web Sitesi
2022’de Yeni Fırsatlar için En İyi 60 Uzaktan Çalışma Web Sitesi

2021’de yaklaşık 39 milyon Amerikalı uzaktan çalışmak istediklerini belirtti. Evden çalışmak çevre için daha iyidir ve şirketlerin genel giderleri azaltmalarına da yardımcı olabilir. COVID-19 pandemisinden bu yana, uzaktan çalışma daha yaygın hale geldi. Mart 2021‘de, yaklaşık 10 işçiden altısı en azından yarı zamanlı olarak uzaktan çalışıyordu.Şirketlerin yaklaşık %44′ü uzaktan çalışmaya izin vermiyor, ancak bu, şirketlerin %56‘sının daha uzaktan çalışmaya izin verdiği anlamına geliyor. Uzaktan çalışma, daha iyi bir iş-yaşam dengesi yaratır, bu nedenle bugün pek çok insan uzaktan çalışmayı tercih ediyor.

Uzaktan çalışmanın yalnızlık ve ev hayatını iş hayatından ayırmak gibi zorlukları olsa da, çalışanların yaklaşık %74‘ü uzaktan çalışabilmenin onları bir şirkette kalma olasılığını artıracağını söyledi.

Eğer uzak bölgeler konusunda çalışmak istiyorsanız, o zaman uzaktan çalışma konusunda bir iş bulmanız gerekir. Bu, iş aramaya başlayabilmeniz için en iyi 60 uzaktan çalışma web sitesinin bir derlemesidir.

2022'de Yeni Fırsatlar için En İyi 60 Uzaktan Çalışma Web Sitesi
2022’de Yeni Fırsatlar için En İyi 60 Uzaktan Çalışma Web Sitesi

60 En İyi Uzaktan Çalışma Web Siteleri

1. FlexJobs

Aranan Meslekler: Tüm Endüstriler

FlexJobs, yarı zamanlı, serbest ve uzak işleri içeren esnek işler sunar. Sitede reklam yayınlanmamakta, ancak siteye üye olarak katılmak için bir ücret ödemeniz gerekiyor.

2. Freelancer

Aranan Meslekler: Yeni veya deneyimli serbest çalışanlar, tüm endüstriler

Freelancer, yarışmalar veya saatlik görüşmeler olarak sunulabilecek çeşitli uzaktan kısa süreli işleri barındıran bir platformdur. Üyelik ücreti ödemeden önce sekiz ücretsiz başvuru vardır.

3. SolidGigs

Aranan Meslekler: Tasarımcılar, metin yazarları, pazarlamacılar, danışmanlar

SolidGigs, siteye gelenler için piyasadaki serbest işlerin ilk %1’ini bulmak için sözleşmeli ve uzak işler arasında sıralama yaptığını belirtiyor.

4. Dynamite Jobs

Aranan Meslekler: Tüm Endüstriler

Dynamite Jobs, uzak işleri barındıran bir iş ilanı sitesidir. Her işin listelenebilmesi için %100 uzak, açık ve ücretli olması gerekir, bu da burayı iş aramak için harika bir yer yapar.

5. EuropeRemotely

Aranan Meslekler: Avrupa Birliği’ndeki Serbest Çalışanlar

EuropeRemotely, Avrupa merkezli iş aramanıza olanak tanır. Bu uzaktan işler, özellikle Avrupa’daki insanlar için küratörlüğünü yapıyor.

6. Remotive

Aranan Meslekler: Tüm Endüstriler

Remotive, iş arayanların kategoriler arasında arama yapmasına izin veren bir iş ilanları topluluğuna ev sahipliği yapıyor. Ayrıca üyelik şartı olmadan topluluk haber bültenleri, röportajlar ve daha fazlasını içerir.

7. TranslatorsCafe

Aranan Meslekler: Çevirmenler ve dil uzmanları, transkripsiyon uzmanları ve seslendirme uzmanları

TranslatorsCafé eski tarz bir forum gibi görünüyor, ancak dil ve çeviri odaklı rollerdeki insanlar için şu anda uzaktan çalışma işleri var.

8. Idealist

Aranan Meslekler: Eğitim uzmanları, sağlık ve tıp sağlayıcıları, topluluk geliştiricileri

İdealist, uzaktan çalışma konusundaki işleri farklı kategorilerde yayınlar. Konum, beceri veya diğer anahtar kelimelere göre sıralanmış yüzlerce fırsat mevcuttur.

9. GrowthHub

Aranan Meslekler: Tüm Endüstriler

GrowthHub, kullanıcıların istenen konumdaki uzaktan çalışma mesleklerini vurgulamak için filtrelenebilen bir iş ilanlarında iş aramasına olanak tanır.

10. Monster

Aranan Meslekler: Tüm Endüstriler

Monster, en büyük iş ilanı sitelerinden biridir ve en göze çarpanıdır, bu nedenle neredeyse sınırsız sayıda uzaktan iş ilanına sahiptir. Burada binlerce potansiyel işi bulabilirsiniz.

11. Glassdoor

Aranan Meslekler: Tüm Endüstriler

Glassdoor genellikle şirketler hakkında bilgi edinmek için kullanılır, ancak iş bulmak için de iyi bir yer olabilir. Dünya çapında uzaktan çalışma işi aramak için arama kısmına “Uzaktan” yazmanız yeterlidir.

12. Media Bistro

Aranan Meslekler: Pazarlamacılar, yayıncılar, televizyon profesyonelleri

Media Bistro, Medya sektöründe iş bulmanızı sağlar. NBC ve HBO gibi işletmelerden Amerika’nın her yerinde uzaktan çalışılabilen işleri bulmak için “uzaktan” yazıp arama yapın.

13. Indeed

Aranan Meslekler: Pazarlama uzmanları

Herkes Indeed üzerinde iş arayabilirken, özellikle pazarlama profesyonelleri için yararlıdır. Birçok sektör bu iş arama motoruna gönderi yapıyor.

14. NODESK

Aranan Meslekler: Operasyonlar, finans, pazarlama uzmanları

NODESK, “dijital göçebeler” ve uzaktan çalışmaya geçmek isteyenler için seçilmiş bir uzaktan çalışma kaynak koleksiyonuna sahiptir.

15. Dribbble

Aranan Meslekler: Grafik tasarımcılar, illüstratörler, web tasarımcıları

Dribbble yaratıcı çalışmaları sergiliyor ve yaratıcı profesyonellerin uzaktan çalışma seçeneklerine bağlanmasına izin veriyor. Açılır menüde, kolay arama için seçebileceğiniz bir “uzaktan” seçeneği vardır.

16. Landing.Jobs

Aranan Meslekler: Avrupalı İşçiler

Landing.Jobs, önde gelen Avrupa şirketlerinin çoğu için işlere ev sahipliği yapıyor. Her iş arayan, Avrupa’daki teknoloji şirketleriyle bağlantı kurdukları kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşar.

17. GitHub

Aranan Meslekler: Geliştiriciler

GitHub her türlü işi barındırır, ancak çoğu geliştiricilere açıktır. Kullanıcıların, her aramada uzak işlerin görüntülenmesini sağlamak için konuma “uzak” yazması gerekir.

18. Stack Overflow

Aranan Meslekler: Web geliştiricileri

Stack Overflow, uzaktan çalışma arayan web geliştiricileri için en iyisidir. Açılır arama menüleriyle şirkete, konuma, ücrete ve daha fazlasına göre arama yapın.

19. Hundred5 (Toggl Hire)

Aranan Meslekler: Sosyal medya uzmanları

Hundred5, Facebook’ta iş ilan panosuna ev sahipliği yapıyor ve grubun zaman çizelgesine yeni işler gönderiliyor. Bir işe başvurmak için kısa bir sınav gerekiyor.

20. Power to Fly

Aranan Meslekler: Kadın iş arayanlar

Power to Fly, kadınları uzaktan çalışan arayan şirketlerle buluşturmak için oluşturuldu. İşveren ve işçinin birlikte çalışmaktan mutlu olmalarını sağlamak için işçiler iki ila dört hafta boyunca eşleştirilir.

21. SitePoint Jobs

Aranan Meslekler: Geliştiriciler, tasarımcılar, dijital profesyoneller

SitePoint artık kullanıcıların ilgili sektörlere ve konumlara göre filtreleyerek arayabilecekleri uzak işler sunuyor. Filtreler bölgeye, coğrafi konuma ve belirli becerilere göre sunuluyor.

22. ProBlogger

Aranan Meslekler: Metin yazarları

ProBlogger, tam zamanlı metin yazarlığı pozisyonları, sözleşmeli kısa süreli işler ve serbest işler için iş ilanlarına erişim sunar.

23. Freelance Writing

Aranan Meslekler: Yazarlar

Freelance Writers, şirketlerin yazarları işe alması ve yazarların iş bulması için bir sitedir. 1997’den beri, web sitesi işlere ve yazar kaynaklarına erişim sağlamıştır.

24. Textbroker

Aranan Meslekler: Yazarlar

Textbroker, yazarları 2 ila 4 yıldız arasında derecelendirir. Yazarlar işleri alır ve kelime başına ödeme alırlar. Ödemeler haftalık olarak doğrudan PayPal’a yapılır.

25. Authentic Jobs

Aranan Meslekler: Geliştiriciler ve üreticiler

Authentic Jobs’daki iş ilanlarında arama yapmak için kolayca “uzaktan” moduna geçin. Gönderiler Tesla, The New York Times ve diğer popüler markalar gibi müşterilerden geliyor.

26. RubyNow

Aranan Meslekler: Ruby geliştiricileri

RubyNow, Ruby geliştiricileri için özel olarak tasarlanmıştır. Site, 2005’ten beri 5.000’den fazla iş ilanına sahiptir.

27. Contena

Aranan Meslekler: Yazarlar, içerik pazarlamacıları ve editörler

Contena, yazma ve düzenleme odaklı bir uzak iş sitesidir. Sitede serbest işler ve tam zamanlı uzaktan çalışma mevcuttur.

28. Rise

Aranan Meslekler: Serbest çalışmaya başlamak isteyen kadınlar

Rise benzersiz çünkü kadınlar için uzak bir iş sahası. Uzak işleri, sözleşmeye dayalı projeleri ve diğer esnek pozisyonları barındırır.

29. 100 Telecommute Jobs

Aranan Meslekler: Muhasebe ve finans uzmanları, çağrı merkezi temsilcileri, iletişim uzmanları

100 Telecommute Jobs birden fazla uzak iş kategorisine sahiptir. Üyelik ücreti yoktur, bu nedenle bu ülkedeki ve diğer ülkelerdeki şirketler tarafından yayınlanan işleri aramak kolaydır.

30. Remote Jobs Club

Aranan Meslekler: Geliştiriciler, metin yazarları, pazarlamacılar, tasarımcılar

Remote Jobs Club iki haftada bir mevcut işler hakkında bilgi içeren e-postalar gönderir. Uzak iş ilanlarını doğrudan gelen kutunuza gönderen ücretsiz bir sitedir.

31. JustRemote

Aranan Meslekler: İnsan kaynakları uzmanları, yazarlar, satış, SEO, belirteçler

JustRemote, insanların dünya çapında tamamen veya kısmen uzak işler bulmasına yardımcı olan aylık yüzlerce yeni uzak iş listesine sahiptir. Güçlü Arama özelliği için aylık 12 ABD doları ücret istemektedir.

32. Angel List

Aranan Meslekler: Startup şirketlerle çalışmak isteyenler

Angel List, yeni ve gelecek vadeden işletmelerle uzaktan iş aramak için kullanılabilecek en iyi sitelerden biridir. Maaş şeffaflığı bu siteyi diğerlerinden ayırır.

33. Guru

Aranan Meslekler: Yeni veya deneyimli serbest çalışanlar

Guru, serbest çalışanların bir profil oluşturmasını ve potansiyel müşterilerle bağlantı kurmasını kolaylaştırır. Siteye üye olmak ücretlidir.

34. Craigslist

Aranan Meslekler: Yeni veya deneyimli serbest çalışanlar

Craigslist tamamen ücretsizdir ve tüm dünyada mevcuttur. İlgili şehirlerde kısa süreli iş tabanlı, uzak, tam ve yarı zamanlı işler mevcuttur.

35. Fiverr

Aranan Meslekler: Tüm Endüstriler

Fiverr benzersizdir, çünkü bireylerin sundukları ürün ve hizmetleri uzaktan kurmalarına olanak tanır. İster pazarlamacı, ister yazar veya geliştirici olun, bir hizmet yayınlayabilir ve müşteriler için işleri tamamlayabilirsiniz.

36. Freelancermap

Aranan Meslekler: BT uzmanları

Freelancer haritası binlerce BT projesine ve işine ev sahipliği yapıyor. Çoğu sözleşmeye dayalı olsa da, bazıları da uzak ve BAE, İspanya ve İsveç gibi yerlerde olabilir.

37. Business Talent Group

Aranan Meslekler: Üst düzey yöneticiler

Business Talent Group’ta danışmanlık, bağımsız danışmanlara, yöneticilere ve proje yöneticilerine daha fazla özgürlük sağlar. Uzak işler, yeteneğin her yerden çalışmasına olanak tanır.

38. Axiom Law

Aranan Meslekler: Hukuk uzmanları

Axiom Law, adaletin uzaktan da temin edilebileceğine inanıyor. Hukuk uzmanlarını ve avukatları, yanlarında uzak hukuk ekiplerine sahip olmak isteyen şirketlerle eşleştirir.

39. Remoters

Aranan Meslekler: Avrupalı danışmanlar, yazılım geliştiriciler, pazarlamacılar, şirket yöneticileri

Uzaktakilere yardımcı olur çünkü kategorilere ayrılmış bir uzak iş panosuna sahiptir. Avrupalı şirketlerle çalışmak isteyenler için burası başlangıç noktasıdır.

40. Hitmarker

Aranan Meslekler: E-spor ve oyun tutkunu olan kullanıcılar

Hitmarker, profesyonel oyuncular ve e-spor katılımcıları içindir. Site, seviye ve sözleşmeye göre pozisyonlar sunarak, ihtiyaçlarınıza uyan uzak işleri sıralamayı kolaylaştırır.

41. TravelMassive

Aranan Meslekler: Seyahat tutkusu olan kişiler, pazarlamacılar, satış ekipleri

TravelMassive, önde gelen bir seyahat endüstrisi sitesidir. Dünyanın her yerinden uzak işler yayınlanır, bu da insanların uzaktan çalışırken seyahat etmelerine olanak tanır.

42. Upwork

Aranan Meslekler: Serbest çalışanlar, yazarlar, editörler, kameramanlar, geliştiriciler

Upwork, hemen hemen her serbest meslek için popüler bir web sitesidir. Bazı sitelerden farklı olarak Upwork, hizmetleri karşılığında müşterilerden aldığınız ücretten %20’lik bir kesinti alır.

43. Remotely Awesome Jobs

Aranan Meslekler: Tüm Endüstriler

Diğer bazı siteler gibi, Remotely Awesome Jobs, birden çok iş panosundaki iş ilanlarını tek bir yerde topluyor. Sayfanın üst kısmında belirli iş türlerini aramanıza izin veren etiketler mevcuttur.

44. Remote4Me

Aranan Meslekler: Geliştiriciler, mühendisler, Satış, İnsan Kaynakları, Arama Motoru Optimizasyonu Uzmanları

Remote4Me, teknoloji endüstrisinde çalışan kişiler için tasarlanmıştır ve yaklaşık 40 iş panosundan uzaktan iş ilanlarını kullanımı kolay tek bir sitede toplar. Ayrıca kullanımı tamamen ücretsizdir.

45. Amazon Mechanical Turk

Aranan Meslekler: Kısa süreli çalışmak isteyenler

Amazon Mechanical Turk, insanları yüksek ücretli uzaktan çalışmaya bağlamaz, ancak çalışanları ve becerilerini kullanan müşterilere bağlı olabilir. Kazançlar bir Amazon Payments hesabına gider.

46. CrowdContent

Aranan Meslekler: Editörler, metin yazarları

CrowdContent, editörleri ve metin yazarlarını bir iş panosu veya belirlenmiş ekipler aracılığıyla müşterilere bağlar. İş, pazaryerinden geliyor. Tamamlanan iş, haftada iki kez doğrudan PayPal’a ödenir.

47. HubStaff Talent

Aranan Meslekler: Tüm sektörlerde yan dolandırıcılar

HubStaff Talent, iş arayanların yeni uzak işlerin listesine erişmeden önce bir profil oluşturmasını gerektirir. İşler günlük olarak yayınlanır, ancak değerleri önemli ölçüde değişir.

48. Aprés

Aranan Meslekler: Doğum izninden dönen kadınlar

Aprés, kadınların doğum izninden sonra uzaktan çalışma programına giderek iş gücüne geri dönmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kaydolmak için bir ücret mevcut, ancak site çevrimiçi kurslar, kariyer koçluğu ve daha fazlasını sunuyor.

49. Gun.io

Aranan Meslekler: Yazılım geliştiricileri

Gun.io, yazılım geliştiricilerinin potansiyel işverenlere uzaktan bağlanmasına yardımcı olmaya odaklanmıştır. Şirket, uzaktan kısa süreli iş için çevrimiçi uygulamaları tamamlamak üzere LinkedIn, GitHub ve diğer profilleri bağlamanıza izin verir.

50. We Work Remotely

Aranan Meslekler: Metin yazarları, işletme yönetimi, programlama, müşteri desteği

We Work Remotely kategorilere ayrılmış başka bir iş ilanı sitesi. Öne çıkan birkaç farklı sektör var. Site türünün ilk örneği ve bir iş ilanı vermek için 299$ ödeme gerektiriyor.

51. Outsourcely

Aranan Meslekler: Web geliştiricileri, tele pazarlamacılar, sanal asistanlar, metin yazarları

Outsourcely daha düzenli iş arayan insanlar için yararlı olan, kısa süreli iş tabanlı projeler yerine dünyanın dört bir yanındaki işverenlerden tam zamanlı uzaktan işler sunar.

52. Workew

Aranan Meslekler: Tüm Endüstriler

Workew, iş türüne, konumuna ve daha fazlasına göre filtrelenebilen bir uzak iş ilanı sitesidir. Site tamamen ücretsizdir.

53. Jobspresso

Aranan Meslekler: Tüm Endüstriler

Jobspresso, iş arayan kişiler için ücretsiz bir iş ilanı sunar. Öte yandan şirketler, işlerini artırmak için ödeme yapabilirler. Her iş elle seçilir ve personel tarafından kontrol edilir.

54. Working Nomads

Aranan Meslekler: Geliştirme ve yazılım mühendisleri

Working Nomads abonelik tabanlıdır ve kullanıcılarının gelen kutularına uzaktan işlerin derlenmiş bir listesini sağlar. İş kategorileri çeşitlilik gösterir, ancak çoğu iş geliştirme ve yazılım mühendisliğinde yayınlanır.

55. Skip the Drive

Aranan Meslekler: Tüm Endüstriler

Skip the Drive, sitesine benzersiz bir filtreleme sistemi ekleyerek uzaktan çalışma aramayı kolaylaştırır. Bir işin yayınlandığı tarihe, tam veya yarı zamanlı çalışmaya, konuma ve alaka düzeyine göre arama yapabilirsiniz. Site, diğer iş ilanı sitelerindeki işleri de bir havuzda toplar.

56. CloudPeeps

Aranan Meslekler: Sosyal medya guruları, pazarlama ve metin yazarlığı uzmanları

CloudPeeps, iş portföyü olanlar için iyi bir sitedir. Bir “gözetleyici” olmak, serbest çalışma hedefiyle mevcut iş modelinizi genişletmenin bir yoludur.

57. Virtual Vocations

Aranan Meslekler: Tüm Endüstriler

Virtual Vocations, uzaktan çalışma arayan yetenekler için üyelik paketleri sunar. Abonelik hizmetini kullanırken bir iş başvurusu geçmişi özelliği ve para iade garantisi sağlar.

58. Remote.ok

Aranan Meslekler: Geliştiriciler, tasarımcılar, pazarlamacılar ve satışlar

Remote.ok’un olası uzak iş yerlerini teşvik etmek için ilginç bir yöntemi var: Uzaktan çalışma sunan şirketlerin canlı sıralaması. Ne sıklıkta işe aldıklarına göre sıralanırlar, bu nedenle bu, iş arayan herkes için yararlı bir bilgidir.

59. 99designs

Aranan Meslekler: Tasarımcılar

99designs tasarımcılar içindir. Tasarımcıların olası müşterilerle bağlantı kurarken ve kısa süreli işler için rekabet ederken çalışmalarını sergilemelerine yardımcı olur. Kısa süreli işler tipik olarak serbesttir ancak uzak da olabilir.

60. The Muse

Aranan Meslekler: Tüm Endüstriler

Muse, yeteneklerin esnek ve uzaktan çalışma için konuma göre arama yapmasına olanak tanır. Sitede ESL kısa süreli çalışmalarından satış rollerine kadar uzak işler ortaya çıkıyor. Benzersiz bir şekilde, site profesyonel koçluk ve çevrimiçi kurslar da sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Kumpirci Dükkanı Açmak

İlgili yazılar: Marmara Bölgesinde Hangi Hayvancılık Yapılır? Evden Para Kazandıran 10 İş …