Vajinismus Tedavisi

 

Vajinismus Tedavisi
Vajinismus

Vajinismus tedavisi kişinin cinsel ilişkiye hazırlanmasına yardımcı olmaktadır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de vajinismus problemi çiftler için büyük bir sorun oluşturmaktadır.

Vajinismus genel olarak kişilerin cinsellik konusunda bilgi sahibi olmaması, bu konuda eğitim almaması ve psikoloji ile ilgili ortaya çıkmaktadır. Bu sorunu yaşayan çiftler sorunu kendilerinin aşabileceklerini ve bu sorunun kısa süreli bir sorun olduğunu düşünerek genelde uzman yardımından uzak durmaktadır.

Fakat bu durum bir uzmana danışılmadıkça ve zaman ilerledikçe aşılması daha zor bir durum olmakta ve çiftlerin olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır.

Vajinismus Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Vajinismus Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Vajinismus Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

İlk defa cinsel ilişkiye girecek olan kişi kızlık zarının kanaması, dayanılmaz can acısı, hastanelik olma gibi olumsuz düşüncelere sahip olarak ilişkiye girmekten çekinmektedir. Partnerine karşı arzu duyan kişi ön sevişmeden herhangi bir sıkıntı yaşamamasına rağmen birleşme durumunda korkuya kapılarak kasılmalar yaşamaktadır.

Bu durum kişinin kontrolü dışında olmakta ve korku ile partnerin itilmesine kadar gitmektedir. Vajinismus tedavisi bu korku durumunu ve istemsiz kasılmaları ortadan kaldırmaktadır. Bu tedavi bir psikolog desteği olabileceği gibi bir bilimsel tedavi merkezi de olabilmektedir.

Tedaviye başlamadan önce kişilerin gerçekten vajinismus sorunu yaşayıp yaşamadığı konusunda emin olmak için jinekolojik bir muayene yapılarak kesin tanı konulmaktadır. Bu muayene ile kişinin kızlık zarı yapısının nasıl olduğu ve ilişkiye girmesine engel olacak bir durum olup olmadığı kontrol edilmektedir.

Nadir olarak bazı hastalarda kızlık zarı yapısının kalın olması ya da ortasında bir duvar oluşması durumu olmaktadır ve bu durum vajinismus olmamaktadır. Böyle bir durumda kişilerin durumu ameliyat ile düzeltmektedir.

Vajinismus Tedavi Ücretleri

Vajinismus Tedavi Ücretleri
Vajinismus Tedavi Ücretleri

Vajinismus tedavisi genel olarak özel merkezlerde yapılmaktadır. Vajinismus tedavi ücretleri, kişilerin bulundukları şehre, gitmeyi düşündüğü tedavi merkezine göre değişmektedir.

Bazı vajinismus tedavi merkezleri seans ücreti almakta, bazı merkezler paket ücreti sunmakta, bazı merkezler ise tek görüşme ile sorunu çözme garantisi vermektedir.

Vajinismus tedavisi ücretleri kişilerin gitmeyi düşündükleri merkeze göre değişim göstermesine rağmen ortalama olarak yüksek bir miktarda bütçe isteyen tedavi olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Muğla Yatağan Nöbetçi Eczane!

İlgili yazılar: Aydın Buharkent Nöbetçi Eczane! Aydın Karpuzlu Nöbetçi Eczane! Aydın Pamuk…