İzlemeniz Gereken Film ve Dizi Listesi

izlemeniz gereken film ve dizi
izlemeniz gereken film ve dizi

Bu akşam patlamış mısırlar sizden, enfes filmler bizden! İşte, bilim kurgudan polisiyeye, komediden drama, birbirinden güzel izlemeniz gereken film ve dizi listesi.

The Sister (2020)

The Sister
izlemeniz gereken film ve dizi : The Sister (2020)

Luther ve Hard Sun gibi dizilerin yaratıcısı Neil Cross’un Burial isimli romanından uyarlanan The Sister dört bölümlük bir mini dizi olarak 2020’de izleyicilerle buluştu.

Dizi, geçmişinden kaçmaya çalışan bir adamın yaşadığı dehşeti gözler önüne seren bir cinayet ve hayalet hikâyesi sunuyor izleyicilere.

Dizinin ana karakteri, iyi niyetli ama kontrolsüz bir adam olan Nathan. Nathan’ın uzun zamandır gömülü kalmasını istediği bir sırrı vardır. Neredeyse on yıldır mutlu bir evlilik içinde yaşayan Nathan’ın hayatı, eski ve pek de hoşlanmadığı bir tanıdığı Bob’un getirdiği haberlerle altüst olur.

Ortaya çıkan bu sırrın sevdiklerini riske atacağını düşünen Nathan bu kâbusun bir an önce sona ermesini diler. Ne var ki Bob beklenmedik bir hamleyle gerçek niyetini ortaya koyar. Nathan tüm gücüyle savaşmaya karar verir ancak ne kadar ileri gidebileceğini zaman gösterecektir. Dizinin başrolünde Nathan karakteriyle başarılı oyuncu Russell Tovey karşımıza çıkıyor.

Game of Thrones dizisinden tanıdığımız Amrita Acharia da dizide Nathan’ın karısı Holly’yi canlandırıyor. Yönetmen koltuğunda Niall MacCormick’in oturduğu The Sister eleştirmenlerden ve izleyicilerden senaryosu, atmosferi ve oyunculuklarıyla olumlu yorumlar aldı.

 

All Creatures Great and Small (2020)

All Creatures Great And Small
izlemeniz gereken film ve dizi : All Creatures Great And Small (2020)

İngiliz veteriner ve yazar Alf Wight’ın James Herriot mahlasıyla kaleme aldığı, Yorkshire’lı bir veterineri odağına alan romanlarından uyarlanan dizi ilk sezonuyla 2020’de ekranlara geldi. Dizinin ilk sezonu, James Herriot serisinin ilk romanının yayımlanmasının 50. yıldönümünde izleyicilerle buluştu.

Dizi, İngiltere’nin Yorkshire Dales bölgesinde görev yapan üç veteriner arkadaşı konu alıyor. Tuhaf biri olarak adlandırılan Siegfried Farnon, sahibi olduğu veteriner kliniği için James Herriot’ı işe alır. Siegfried ve James’in yanı sıra Siegfried’in kardeşi Tristan da klinikte görev yapar.

James Herriot’ın başına mesleki anlamda birtakım talihsizlikler gelir. Herriot kendini göstermeli ve Siegfried’e karşı güçlü durmalıdır. Dizi yayınlandığı gün büyük bir reyting yakaladı, o kadar ki Channel 5 kanalının 2016’dan bu yana en yüksek reyting alan dizisi olarak kayıtlara geçti.

Nicholas Ralph, Anna Madeley, Samuel West, Rachel Shenton ve Callum Woodhouse gibi oyuncuların yer aldığı dizi eleştirmenlerden de olumlu yorumlar aldı. Downton Abbey’nin de yönetmeni olan Brian Percival’ın yönetmen koltuğunda oturduğu dizinin ikinci sezonunun 2022 başında izleyicilerle buluşması bekleniyor.

The Young Pope (2016)

The Young Pope
izlemeniz gereken film ve dizi : The Young Pope (2016)

İtalyan yönetmen ve senarist Paolo Sorrentino tarafından yaratılıp yönetilen The Young Pope dünya prömiyerini Eylül 2016’da 73. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde yaptı, yaklaşık bir ay sonra da ekranlarda izleyicilerle buluştu. Genç Kardinal Lenny Belardo papalığa yükselir ve Katolik Kilisesi’nin başına geçer.

Pius XIII adını aldıktan sonra Vatikan’ın yerleşmiş geleneklerine ve uygulamalarına meydan okumaya başlar. Yetimhanedeyken onu büyüten rahibeyi, Sister Mary’yi başdanışmanı olarak görevlendiren Lenny Belardo, Vatikan çevrelerinde kişiliği ve yöntemleriyle karmaşaya yol açar.

Ünlü İngiliz oyuncu Jude Law, karşımıza ezber bozan Papa Pius XIII olarak çıkıyor. Akademi Ödüllü usta oyuncu Diane Keaton da papanın sağ kolu Sister Mary karakterini canlandırıyor.

Yayınlandığı ilk günden izleyici ve eleştirmenlerden büyük beğeni toplayan The Young Pope, Emmy Ödülü’ne aday gösterilen ilk İtalyan dizisi olarak tarihe geçti.

 

The Enfield Haunting (2015)

The Enfield Haunting (2015)
The Enfield Haunting (2015)

İngiliz yazar Guy Lyon Playfair’in This House is Haunted isimli romanından uyarlanan 3 bölümlük dram-korku dizisi Enfield Korku Evi ilk olarak Mayıs 2015’te izleyicilerle buluştu. Dizinin yönetmen koltuğunda, Danimarka yapımı polisiye dizi The Killing’in de yönetmenliğini üstlenen Kristoffer Nyholm oturuyor.

Dizi, 1977-1979 yılları arasında Londra’nın Enfiled ilçesinde bulunan bir evde meydana gelen, “Enfield poltergeist” olarak adlandırılan tuhaf ve doğaüstü olayları konu alıyor. Dizide şahitlerin ifadelerinden kesitler ve o zamanların kayıtlarından da parçalar sunuluyor, böylece izleyici kendisini bu gizemli hikâyenin tam ortasında buluyor.

Dizide başarılı oyuncu Matthew Macfadyen tecrübeli ama şüpheci bir araştırmacıyı, Guy Lyon Playfair’i canlandırıyor. İngiliz oyuncu Timothy Spall ise paranormal olayları inceleyen amatör araştırmacı Maurice Grosse karakteriyle karşımıza çıkıyor.

Clique (2017-2018)

Clique (2017-2018)

Skins dizisiyle tanıdığımız İngiliz senarist Jess Brittain tarafından yaratılan dizi, 6 bölümlük ilk sezonuyla 2017’de izleyicilerle buluştu. Robert McKillop’un yönetmen koltuğunda oturduğu dizide Rachel Hurd-Wood, Synnove Karlsen, Aisling Franciosi ve Sophia Brown gibi oyuncular karşımıza çıkıyor.

Çocukluk arkadaşları Georgia ve Holly, Edinburgh Üniversitesi’ndeki muhteşem hayatlarına başlamak için gün sayar. Okul başladıktan sonra Georgia, öğretim üyesi Jude McDermid tarafından yönetilen bir grup alfa genç kızın ortasına çekilir. Jude ilgi çekici bir kadındır, etrafında zeki öğrenciler vardır ve feminizm damarı kuvvetlidir.

Georgia’nın bu gruba kolaylıkla dahil olması, Holly’nin dışlanmış hissetmesine neden olur. Holly’nin bu hisleri Georgia’nın tuhaf davranışlarıyla birlikte zaman içerisinde paniğe dönüşür. Arkadaşının değişimini gören ve bundan hoşlanmayan Holly grubu yakın takibe almaya karar verir.

Holly en büyük şoku bu grubun sürekli katıldığı lüks partileri görünce yaşar. Üstelik bu partiler Edinburgh’un büyük güce sahip iş insanları tarafından düzenlenmektedir. Holly bu yozlaşmış dünyanın derinliklerine indikçe her köşede bir tehlikeyle karşılaşır.

Merak uyandırıcı konusu ve karakterleriyle izleyicilerden ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan dizi ikinci ve son sezonuyla 2018’de ekranlara geldi.

The Missing (2014-2016)

The Missing (2014-2016)

Senaryosu Harry ve Jack Williams kardeşler tarafından kaleme alınan The Missing ilk sezonuyla 2014’te izleyicilerle buluştu. Dizinin ilk sezondan farklı bir konuya odaklanan ikinci ve son sezonu da 2016’da ekranlara geldi. Dizi, senaryosu, hikâyesi ve oyunculuklarıyla büyük beğeni topladı ve birçok ödüle aday gösterildi.

Dizinin Tom Shankland tarafından yönetilen ilk sezonunda, 2006 FIFA Dünya Kupası sırasında tatil için İngiltere’den Fransa’ya giden Tony Hughes, karısı Emily ve beş yaşındaki oğulları Oliver’ı izliyoruz. Fransa sınırına giren Hughes ailesinin arabası bozulur ve aile geceyi kurgusal Châlons du Bois kasabasında geçirir.

Aynı akşam Tony ve Oliver çeyrek final maçlarının gösterildiği kalabalık bir bara gider. Oliver bir anda gözden kaybolur ve bir daha da bulunamaz. Aradan sekiz sene geçer, Oliver hâlâ kayıptır, polis dosyayı kapatmıştır. Karısından boşanan Tony, oğlunu aramaya devam eder.

Önemli bir ipucu bulduğunu düşünerek o zamanlar soruşturmayı yürüten şimdiyse emeklilik hayatının tadını çıkaran Dedektif Julien Baptiste’le iletişime geçer. İkilinin birlikte çalışmaya başlamasının ardından polis, soruşturmayı tekrar açar.

Dizinin ikinci sezonu ise Almanya’nın Eckhausen kentindeki İngiliz garnizon komutanlığında geçiyor. Sam ve Gemma Webster çiftinin kızı Alice, 2003’te ortadan kaybolur. 11 yıl sonra polis, Webster ailesiyle iletişime geçer ve Alice’in bulunduğunu ve aradan geçen sürede onunla aynı zamanlarda ortadan kaybolan Sophie Giroux tarafından esir tutulduğunu söyler.

Zamanında Giroux soruşturmasını yöneten emekli dedektif Julien Baptiste gelişmelere kayıtsız kalamaz ve cevaplar aramaya başlar.

FİLMLER

A Quiet Place (2018, Gerilim – Bilim Kurgu)

İzlemeniz Gereken Film ve Dizi Listesi - A Quiet Place (2018)
İzlemeniz Gereken Film ve Dizi Listesi – A Quiet Place (2018)

Amerikalı oyuncu ve yönetmen John Krasinski’nin yönetmenliğini yaptığı 2018 tarihli Sessiz Bir Yer (A Quiet Place), korku ve bilimkurgu türlerini bir araya getiren bir yapım. Görme becerisi olmayan ama işitme duyularıyla insanların peşine düşen birtakım varlıkların ele geçirdiği post apokaliptik bir dünyada geçen Sessiz Bir Yer, kırsalda yaşayan dört çocuklu bir ailenin hikâyesine odaklanıyor.

Hayatta kalabilmek için işaret diliyle anlaşan ve katiyen ses çıkarmayan bu aile, küçük çocuklarının oyun oynarken bir lambayı devirmesi sonucunda kendilerini hayatta kalma mücadelesinin içinde buluyor. Bryan Woods, Scott Beck ve John Krasinski’nin birlikte yazdıkları hikâyenin başrollerini ise anne Evelyn Abbott rolünde Emily Blunt ve ailenin babası Lee Abbott rolünde John Krasinski paylaşıyor.

Millicent Simmonds, ailenin işitme engelli kızları Regan’ı; Noah Jupe, büyük oğul Marcus’u ve Cade Woodward ailenin en küçük oğlu Beau’yu canlandırıyor. Şimdilerde Sessiz Bir Yer’in ikincisi vizyona girme hazırlığı yapıyor. Bu ikinci filmde kadroya Cillian Murphy’nin katıldığını da belirtelim.

TENET (2020, Aksiyon – Bilim Kurgu)

İzlemeniz Gereken Film ve Dizi Listesi - Tenet (2020)
İzlemeniz Gereken Film ve Dizi Listesi – Tenet (2020)

Inception’dan Interstellar’a kafa yakan film sonlarının Oscar ödüllü yönetmeni Christopher Nolan, 2020 yılının en tartışmalı işlerinden birine Tenet ile imza attı. Bilimkurgu-gerilim türündeki filmi kimileri övgüye boğarken kimileri de yerin dibine batırdı. Öyle ki bazılarına göre bu, Nolan’ın en kötü filmiydi!

Hemen her filminde olduğu gibi Nolan, bu filminde de zaman kavramıyla oynuyor. Tenet, “Kahraman” (John David Washington) olarak bilinen bir casusun zamanın akış yönüne müdahale ederek dünyayı ölümcül bir tehlikeden kurtarma çabasını konu ediniyor. Ancak Kahraman’ın elinde bir tek silah bulunuyor; o da bir kelime: “Tenet.” Tenet’in başrollerinde John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Michael Caine ve Kenneth Branagh gibi önemli isimler bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Larina Thermal Resort & Spa’ya Ödül

İlgili yazılar: Dila Senem Çetin Kimdir? İzlemeye Doyamayacağınız Yayınlar Kadın Erkek Eşi…