Vajinismus Belirtileri

 

Vajinismus Belirtileri
Vajinismus Belirtileri

Vajinismus tedavisi, vajinismus belirtileri gösteren kişilerin muayene edilerek bu hastalığa sahip olup olmadıkları belirlendikten sonra yapılan bir işlem olmaktadır. Genel olarak vajinismusun belirtileri,

  • Cinsel ilişki sırasında aşırı ağrı hissi
  • Cinsel birleşmenin zor olması ya da hiç olmaması
  • Tampon kullanımının ağrılı olması ya da hiç tampon kullanılmaması
  • Jinekolojik muayenelerden korkulması
  • Cinsel birleşme sırasında kas spazmları oluşması

olarak sıralanmaktadır.

Vajinismus Kendi Kendine Geçer Mi?

 

Vajinismus Kendi Kendine Geçer Mi?
Vajinismus Kendi Kendine Geçer Mi?

Vajinismus tedavisi yaptırmak istemeyen kişiler genel olarak bu durumun kendi kendine zaman içerisinde geçeceğine inanmaktadır. Kasılma yaşayan çiftlerin birleşme gerçekleştirememesi her denemenin biraz daha olumsuz sonlanmasına neden olmaktadır.

Bu durum partneri itme, deneme sonrası ağlamalar gibi olumsuzluklara yol açmakta ve buda kişilerin psikolojik olarak yıpranmalarına neden olmaktadır. Bir uzmandan alınacak destek ile kolay bir şekilde üzerinden gelinecek bu sorun kendi kendine geçmesi beklenerek daha zorlu bir sürece girmektedir.

Vajinismus Tedavi Yöntemleri

Vajinismus Tedavi Yöntemleri
Vajinismus Tedavi Yöntemleri

Vajinismus tedavisi mümkün olan bir hastalık olmaktadır. Tedavi için ilk olarak hastanın bu durumu kabul etmesi ve bu durum ile yüzleşmesi gerekmektedir. Tedaviyi kabul eden kişi kafasında bulundurduğu olumsuz düşünceleri atarak bir jinekoloğa muayene olmaktadır.

Jinekolojik muayene ile hastanın yapısal bir sorunu olup olmadığına bakılmaktadır. Kızlık zarının aşırı sert olması, kalın olması gibi durumların cinsel ilişkiyi zorlaştırmasından dolayı bu duruma müdahale edilmektedir.

Böyle bir anatomik durum söz konusu değil ise tedavi terapi olarak devam etmektedir ve kişi uzman bir psikolog desteği almaktadır.

Psikolog ile cinsel korkular, cinsel isteksiz olma nedenleri konuşularak bu sorunlara çözüm aranmaktadır. Vajinismus tedavisi eğitim ve danışmanlık yardımı veren psikolog haricinde egzersiz yöntemleri ile de desteklenmektedir.

Bu egzersizler ile istek dışı oluşan kas kasılmalarının durdurulması amaçlanmaktadır. Kas kasılmalarını kontrol altına almak, ilişki sırasında birleştirmeyi kolaylaştırmaktadır. Bir de dilatasyon tedavisi vajinismus hastalarına uygulanan bir tedavi daha olmaktadır.

Bu tedavide ise bir uzman ile birlikte koni şeklinde bir genişletici alet kullanılmaktadır. Vajene yerleştirilen bu alet le buranın genişlemesi ve kasların genişletilmesi ve kasların esneklik kazanması sağlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Muğla Yatağan Nöbetçi Eczane!

İlgili yazılar: Aydın Buharkent Nöbetçi Eczane! Aydın Karpuzlu Nöbetçi Eczane! Aydın Pamuk…