Yaşlılar İçin En İyi Yataklar

Yaşlanan Vücudunuz İçin En İyi Yatak Nasıl Seçilir?

Yaşlılar İçin En İyi Yataklar – Yaşlanan Vücudunuz İçin En İyi Yatak Nasıl Seçilir? Yaşlandıkça, hayatın küçük acılarına katlanmayı öğreniriz. Büyük yaralanmalardan ve kronik sağlık koşullarından kaçınmış olsak bile, muhtemelen zaman zaman biraz sert hissediyoruz. “Sorun değil,” diye düşünürüz kendi kendimize, “bu sadece yaşlanmanın bir parçası.”

Bu bakış açısıyla ilgili sorun, genellikle 60 yaşından sonra refahımızı iyileştirmemize yardımcı olabilecek gerekli adımları atmamızı engellemesidir. Bu, özellikle uykumuz söz konusu olduğunda geçerlidir.

Örneğin, filmlerde ve televizyonda yaşlanma sürecinin tasvir edilmesinden dolayı, çoğumuz uykunun yaşlılar için “normal” olduğuna dair yanlış bir inanca sahibiz. Hatta eskisi kadar uykuya ihtiyacımız olmadığını bile düşünebiliriz. Sonuçta, hala 7-8 saat uykuya ihtiyacımız varsa, neden sabah 4:30’da uyanalım?

Yaşlılar İçin En İyi Yataklar
Yaşlılar İçin En İyi Yataklar

Gerçek şu ki, yetersiz uyku yaşlanmanın kaçınılmaz bir parçası değildir. Diğer uyku makalelerimde, daha iyi uyumak için yapabileceğiniz diyet ve çevresel değişikliklerden bahsettim. Şimdi, evinizdeki en önemli mobilya parçası olan yatağınızdan bahsetmek istiyorum.

İyi Bir Yatak “Lüks mü?” yoksa “İhtiyaç mı?”

60 yaşından sonra bütçenizi yönetmenin zor olduğuna şüphe yok. Bu, özellikle emekli maaşıyla yaşayan veya yarı zamanlı çalışanlarımız için geçerlidir. Sonuç olarak, satın alma alışkanlıklarımız “lüks”ten “ihtiyaçlara” doğru kayma eğilimi gösteriyor.

Bu yaklaşım tamamen rasyoneldir. Tek zorluk, iki kategoriyi karıştırdığımızda ortaya çıkıyor. Örneğin, nadiren kullanmalarına rağmen araba sahibi olmakta ısrar eden yaşlı insanlar tanıyorum. Bu insanların çoğu, bel ağrısı çekmelerine ve kendilerini mutsuz hissederek uyanmalarına rağmen yeni bir yatak için paraları olmadığında ısrar ediyor.

Yaşlılar İçin En İyi Yataklar
Yaşlılar İçin En İyi Yataklar

Arabanı satıp yeni bir yatak al demiyorum. Sadece iyi uykunun bir lüks olmadığını söylüyorum. Sonuç olarak, evinizdeki en önemli mobilya parçası olan yatağınızı yeniden öncelik haline getirmek isteyebilirsiniz.

Bununla birlikte, yeni bir yatağa ihtiyacınız olup olmadığını nasıl anlarsınız? Bu soruya verilebilecek en iyi cevap, vücudunuzu dinlemeniz gerektiğidir. Sert ve ağrılı mı uyanıyorsunuz? Alt sırtınız sabahları akşama göre daha mı kötü hissediyor? Sizin mi şilte 10+ yaş? Eğer öyleyse, yeni bir yatak düşünmeye değer olabilir.

İşte yaşlılar ve yaşlı yetişkinler arasında popüler olan 5 yatak tipinden bir seçki.

Yaylı Yataklar

Yaylı Yataklar
Yaylı Yataklar

Yaylı yataklar en popüler yatak türlerinden biridir. Uzun zamandır etraftalar ve aralarından seçim yapabileceğiniz tonlarca seçenek var. Çok sayıda bobine sahip son derece yüksek kaliteli bir yaylı yatak almak, size mutlaka orta sınıf bir yataktan daha iyi bir gece uykusu sağlamaz.

Bununla birlikte, eski bir yaylı şilte üzerinde uyuyorsanız, ağırlığınızı eşit olarak desteklemek için yeterli bobinlere sahip olmayabilir.

Hafızalı Köpük Yataklar

Hafızalı Köpük Yataklar
Hafızalı Köpük Yataklar

Hafızalı köpük yataklar son yıllarda giderek daha popüler hale geldi. 60’lı yaşlarımızda bize hitap eden birçok özelliğe sahipler.

Yeni başlayanlar için, kilonuzu eşit olarak dağıtma konusunda iyi bir iş çıkarma eğilimindedirler. Bu, baskı noktalarını azaltmaya yardımcı olur ve partnerinizi rahatsız etmenizi önleyebilir.

Öte yandan, hafızalı köpük şilteler biraz sıcak olabilir. Bu nedenle, topluluğumuzdaki birçok kadın gibi hala gece terlemesi çekiyorsanız, bunlar en iyi seçenek olmayabilir.

Lateks Yataklar

Lateks Yataklar
Lateks Yataklar

Sağlık uzmanınız size daha sert bir yatak denemenizi söylediyse, lateks yatak iyi bir seçenek olabilir. Bu yataklar, hafızalı köpük yatakların birçok özelliğine sahiptir, ancak biraz daha sert olma eğilimindedirler. Sırt ağrısı çekiyorsanız ve geceleri aşırı ısınma konusunda endişeleniyorsanız, en iyi yol lateks yatak olabilir.

Hava Yatakları

Hava Yatakları
Hava Yatakları

Siz ve eşiniz çok farklı yatak ihtiyaçlarınız mı var? O zaman bir hava yatağı düşünebilirsiniz. Bu yataklar şişirilebilir odalar kullanır ve her bir partner için çok farklı koşullar sağlayabilir.

Havalı bir yatak seçerseniz, yeterince sağlam olduğundan emin olun. Aksi takdirde, istemeden sırt ağrınızı daha da kötüleştirebilirsiniz!

Ayarlanabilir Yataklar

Ayarlanabilir Yataklar
Ayarlanabilir Yataklar

Düz yatarken rahat edemiyorsanız, ayarlanabilir yataklar iyi bir seçenektir. Topluluğumuzdaki kadınların çoğu henüz yataktan çıkmakta sorun yaşamıyor ama bu biraz yaşlandıkça olabilecek bir şey. Uyku apnesi veya asit reflüsü çekiyorsanız, ayarlanabilir bir yatağın yardımcı olup olmayacağı konusunda doktorunuzla konuşun.

Yatak Mağazasına Seyahatinizden En İyi Şekilde Yararlanma

Yatak Mağazasına Seyahatinizden En İyi Şekilde Yararlanma
Yatak Mağazasına Seyahatinizden En İyi Şekilde Yararlanma

Günün sonunda, yaşlı yetişkinler ve yaşlılar için “en iyi” yatak yoktur. Her birimizin bedeni farklıdır. Sizin için iyi olabilecek yatak türleri hakkında bir fikriniz olduğunda, yerel yatak mağazanıza gitmenin zamanı geldi. Ziyaretinizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu.

Nasıl Uyuduğunuzu Düşünmek İçin Bir Kaç Dakika Harcayın

Nasıl Uyuduğunuzu Düşünmek İçin Bir Kaç Dakika Harcayın
Nasıl Uyuduğunuzu Düşünmek İçin Bir Kaç Dakika Harcayın

Henüz yapmadıysanız, bir uyku günlüğü başlatın. Bu, uyku düzeninizle temasa geçmenize yardımcı olabilir. Vücudunuzun sabahları ağrıyan belirli bölümleri var mı? Herhangi bir özel tıbbi durumunuz var mı?

Sizin için en iyi yatağın ne tür bir yatak olabileceği konusunda doktorunuzla konuştunuz mu? Alışveriş deneyiminizi kolaylaştırmak için bu soruların cevaplarını yazın.

Yeni Bir Yatağa Ne Kadar Ücret Harcayabileceğinize Karar Verin

Yaşlılar İçin En İyi Yataklar
Yaşlılar İçin En İyi Yataklar

Yüksek kaliteli bir yatak almak önemli olsa da, daha fazla harcamak her zaman daha iyi sonuçları garanti etmez. WebMD’nin belirttiği gibi , “Satış görevlileri size daha fazla bobinin daha fazla konfor anlamına geldiği fikriyle satmaya çalışabilir, ancak bu mutlaka doğru değildir.”

Acele Etmeyin

Mümkünse, hafta sonları yatak alışverişinden kaçının. Her yatağı çok fazla baskı olmadan deneyebileceğiniz sessiz bir zamanda gidin. Bir yatağa yattığınızda, birden fazla uyku pozisyonu alın.

Acele Etmeyin
Acele Etmeyin

Birkaç dakika sonra ayağa kalkmanız gerektiğini düşünmeyin. Bu, tüm yıl boyunca vereceğiniz en önemli satın alma kararı olabilir.

Uykunuzu Şansa Bırakmayın

Yaşlılar İçin En İyi Yataklar
Yaşlılar İçin En İyi Yataklar

60 yaşından sonra bozuk uyku normal değil. Aynı zamanda biraz yaşlandıkça huzur içinde uyumak proaktif bir yaklaşım gerektiriyor. Bizi geceleri ayakta tutan tıbbi şikayetlerle uğraşmamız gerekebilir.

Ayrıca diyetimizde veya uyku ortamımızda küçük ayarlamalar yapmamız gerekebilir. Eski bir yatak üzerinde uyuyorsanız ya da uyandığınızda sert ve ağrılı bir şekilde uyanıyorsanız, değişim zamanı gelmiş olabilir!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Muğla Yatağan Nöbetçi Eczane!

İlgili yazılar: Aydın Buharkent Nöbetçi Eczane! Aydın Karpuzlu Nöbetçi Eczane! Aydın Pamuk…