Audius Coin

Audius Coin

Audius Coin : Paylaşım ve Dinleme Özgürlüğü
Audius Coin : Paylaşım ve Dinleme Özgürlüğü

Audius coin nedir? sorusunun en basit şekilde açıklamak gerekirse, sanatçılara müziklerinden para kazanma işinde, daha fazla güç vermeyi ve hayranlarıyla doğrudan bağlantı kurmalarını sağlamayı amaçlayan kripto destekli olarak çalışan müzik paylaşım ve akış protokolü şekli olarak cevabı verilebilir.

Teknik olarak bakıldığında, sanatçıların yaratıcı çalışmaları için merkeziyeti olmayan bir nodes uygulayıcı ağı tarafından güvence altına alınan; değişmez ve zaman damgası bulunan kayıtlar üretmelerini sağlayan bir blok zinciri protokolü olarak karşımıza çıkar.

Başlangıçta bir Etherieum yan zinciri olarak ortaya çıkmış ve POA Network üzerine inşa edilmiştir. Daha sonra hizmetinin bir kısmını Solana blok zincirine taşınmış oldu. Geliştiriciler, Audius’un üzerine kendi uygulamalarını oluşturur.

Sonrasında,  benzersiz bir ses kataloğuna erişim sağlar. Platform, ana ağ hizmetini Ekim 2020’de deadmau5 ve RAC’ın yer aldığı canlı bir konserle başlatarak, ilerledi. 2018’de VC firmaları General Catalyst, Lightspeed ve Pantera Capital’den yatırım sermayesi aldı.

Bu şirketlerden 5 milyon dolar yatırım sermayesi alan Audius, hacim olarak dünyanın en büyük kripto para borsasıdır. Büyük girişim kolu olan Binance Labs’tan ise 1,25 milyon dolar fon aldı.

Bu ağın çalışmasını destekleyen üç kurucu grup bulunur: nodes’ler, sanatçılar ve hayranlar olarak sıralanabilir.  Audius blok zincir sistemlerine dayandığından, içeriği barındıran ve bu içeriği indeksleyen merkezi olmayan bir nodes ağı üzerinden çalışır.

Audius Coin Nedir?

Audius coin üzerinden, sanatçı olarak başlayabilmeniz için bir inceleme süreci yoktur, ancak kendi parçalarınızı hemen yükleyebilirsiniz. Ücretsiz olarak kaydolmanızın ardından, Parçayı Yükle’ye tıklamanız ve müzik ve resim dosyalarınızı bırakmanız yeterli olacaktır.

Tidal HiFi ve Amazon Music HD’nin 24 bit standardına kadar yetişmese de, Spotify ve Google Play Müzik ile karşılaştırılma olasılığı vardır. Bununla birlikte,  320 kbps hızında akış sunar.

Audius içeriği merkezi bir niteliği bulunmayan nodes arasında dağıtılır. Bu nedenle şu anda telif hakkı koruması uygulanmaz.

Ancak protokol şu anda belirli içeriğin kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verecek olan topluluk üyelerinden oluşan bir sistem geliştirmesi yapılır.

Audius Kurucusu Kimdir?

Audius Coin
Audius Coin

Audius proje ekibinde, alanında başarılı toplamda 19 farklı isim yer alır. Projenin kurucularından Roneil Rumburg, Bitcoin ödemelerinin hızlı bir şekilde gerçekleşebilmesi amacıyla kurulmuş BlackSlash alanında çalışan bir isimdir .

Blok zinciri ve yapay zeka sektörlerinde deneyimi olan Rumburg, alanında deneyimli olarak çalışan bir bilgisayar programcısıdır. Ayrıca, kripto ekosistemindeki projelerin çekirdek yatırımcılarındandır.

Projenin diğer kurucu ortağı Forrest Browning olarak karşımıza çıkar. Kendisinin daha önce kurmuş olduğu StacksWare şirketini üniversitede bir proje olarak başlattığını biliyoruz. Buna paralel şekilde, Forbes kurumu 30 yaş altında başarılı isimler arasında yer almıştır.

Ayrıca, danışmanlar kısmında deadmau5 ve 3LAU gibi popüler DJ’ler bulunur. Bunun yanı sıra, EA Games ve Twitch gibi firmaların kurucu ortakları da bulunuyor.

Audius Nereden Alınır?

Audius Coin
Audius Coin

Audius coin, bir blok zinciri projesi olarak, belirli bir kripto para birimi ile çalışır. Audius ağı, üç işleve hizmet eden Ethereum tabanlı ERC-20 token tarafından desteklenmektedir. Bu tokenleri, şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Ağ güvenliği ve nodes operatörleri, belirli bir nodes çalıştırmak için tokenları paylaştırmakla görevlidir. Karşılığında ise ağdan ödüller kazanır.
  • Premium özellikler ve sanatçılar, sitede NFT kripto koleksiyonlarını görüntülemeye benzer, token ile premium özellikler elde eder.
  • Yönetişim, yani stake edilen tokenlar, kod ve genel ağ üzerinde, değişiklik yapan tüm tekliflere oy verilmesidir.

Audius’a katılmak için blok zinciri veya kripto bilgisi gerekli değildir.  Bu durumda, kripto topluluğunun dışındakiler arasında bile neden popüler olduğunu kısmen açıklanabilir. Platform, belirli başarıları otomatik olarak ödüllendirir. Bu ödüllendirmeler, AUDIO tokenleri ile sağlanır. 

Haftalık trend olarak öne çıkan ilk 5 parça, trend olan 5 parça, trend olan 5 oynatma listesi, ilk 10 API uygulaması veya doğrulanan Twitter veya Instagram hesaplarına sahip olanlar tarafından yapılan yüklemeler olarak da sıralanabilir.

Bazen protokol, yalnızca dinleme sayısını göstermez. Aynı zamanda sanatçının sergilediği sosyal katılım düzeyini de hesaba katar. Bu durum, bir formüle dayalı olarak sağlam miktarda AUDIO tokenı airdrop aracılığı ile dağıtır. Platformda yer alan 10.000 sanatçı ve kullanıcı arasında toplam 50 milyon AUDIO token dağıtılır.

Audius Coin Geleceği

Audius Coin
Audius Coin

Audius coin geleceği, diğer müzik akışı hizmetlerinden farklı olarak karşınıza çıkar. Çünkü her şeyin çalışmasını şekillendirerek, blok zinciri tabanlı olarak açıklanır. Sanatçılar parçalarını ücretsiz olarak yükleyebilme imkanına sahiptir.

Herkes kripto kazanırken kullanıcılar onları ücretsiz olarak dinleyebilme imkanına sahiptir. Bir müzik akışı hizmetini birlikte yönetme modelinin yanında, aynı zamanda blok zinciri tarafından desteklenen benzersiz bir özelliğe sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Kumpirci Dükkanı Açmak

İlgili yazılar: Marmara Bölgesinde Hangi Hayvancılık Yapılır? Evden Para Kazandıran 10 İş …