Kumpirci Dükkanı Açmak

Birçok kişinin aklında olan ve sevdiği işi yapmak isteyen kişilerin her zaman ihtiyacı olan bilgisi bulunmamaktadır. Bu yazımızda kumpirci dükkânı açmak ve pazarlama stratejilerini kelimelere dökeceğiz.

Kumpirci açmak, herkesin hayal ettiği bir dükkân olarak görülüyor. Herhangi bir kumpirciye gittiğinde, “alt tarafı patates! bu fiyat ne?” dediniz mi?

Kumpirci Dükkanı Açmak
Kumpirci Dükkanı Açmak

Kumpir fiyatlarına kızmayın, çünkü yapacağınız iş olursa siz de bu zorluğu görebilirsiniz. Öncelikle kumpirci dükkânı açmak için iş yerine özel olarak elektrik, doğalgaz sayaç bilgileri, su ve bunların kayıtlı olduğuna dair belgeler edinilecek.

Çalışan kişilerin SGK kayıtları ve isimleri, mekanınızın kiralık mukavelesi veya tapu fotokopisi gösterilecek.

Kumpirci Dükkanı Açmak
Kumpirci Dükkanı Açmak

Yangına karşı alınan önlemleri kanuna uygun gerçekleştireceksiniz. Kumpir yapılacak olan mekânda hijyen ve mutfak kurallarına uyulduğuna dair evrak gösterilecek. Maliye kaydı ile esnaf, sanatkâr odasına kayıt yapılacak.

Birçok belgeyi dükkân ismi ile birleştirerek ticaret sicil kaydınıza geçireceksiniz.

Kumpirci Dükkanı Açmak
Kumpirci Dükkanı Açmak

Evraklar tamamlandıktan sonra kumpirci dükkânı açmak hayal değil gerçek olacak. Fakat kumpirci açmak başka, yönetmek başka. Kumpirci açmak için gereken her şeyi yerine getirip, dükkanınızı satışa hazır hale getirdiniz. Sırada ne var?

Reklam ve Yönetim

Mekânı açtıktan sonra sıra reklam ve yönetime geldi. Reklamcılık dendiğinde akla basit bir şey gelmesin.

Kumpirci Dükkanı Açmak
Kumpirci Dükkanı Açmak

Broşür, ev ve iş yerlerine dağıtılacak. Gazete, civara yakın yayın organlarına reklam ve yerel internet sitelerinde reklamlarınızı gösterebilirsiniz. En son “yemek sepeti” üyeliği ile uygulamalı olarak satış yapabileceğiniz internet işlemlerini gerçekleştirerek, internetten de sipariş gerçekleştirmelisiniz.

Yemek Sepeti’ne üyelik istemiyorsanız, kendi sitenizi açabilirsiniz. Kumpirci açmak ve sonrası çok farklı bir durumdur. Saha araştırması ve hoşgörü müşterileri her zaman içine çeker. Kumpirci dükkânı açmak artık herkesin başarabileceği bir iş haline geldi.

Kumpirci Dükkânı Ne Kadar Kazandırır?

Kaliteli iş çıkarıldığı ve reklamın iyi pazarlamasını yaptığınız takdirde satılmayacak kumpir yoktur.

Örnek olarak İstanbul’da “Çiğköfteci Ali Usta, Midyeci Ahmet ve Nusr-Et” örneklerine bakabilirsiniz. İnternette fenomen olmak artık yiyeceklerle de mümkün hale geldi.

Siz niye küçücük bir alanda dükkanınız ile fenomen olmayasınız? Yapmanız gereken tek şey, parlak fikirli olmak ve düzenli bir biçimde çalışmak olsun. Kumpir dükkânı için gereken sermaye 2023 yılına göre yaklaşık olarak 450 ve 500 bin arası olarak biliniyor. Kumpir dükkânı ve hacmine göre bu oran farklılaşabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Öğrenciler İçin Ek Gelir

İlgili yazılar: Online Para Kazanma Yolları 2023 – 7 Kesin Yöntem 2022 Yapılabilecek Ek İş…