Analitik Crm Uzmanı

Türkiye’de geçerli olan iş kollarından biri de Analitik Crm Uzmanı mesleğidir. Birçok çalışanın bulunduğu bu meslek ile ilgili istatistiki bilgilere ve mesleğin tanımına bakmak gerekirse;

Analitik Crm Uzmanı Tanımı

CRM, “Müşteri İlişkileri Yönetimi” anlamına gelen İngilizce bir kısaltmadır. Bir marka ve müşterisi arasındaki ilişkiyi şekillendiren, markanın müşterisini tanımasını ve neye ihtiyacı olduğunu tanımlamasını sağlayan süreçleri anlatır.

Analitik CRM, markanın müşterilerini analiz ederek topladığı verileri, müşteri memnuniyetini arttırmak amacıyla kullanılabilir hale getiren CRM dalıdır. Analitik CRM Uzmanı, müşterilerden verileri toplayıp, kategorize etmek için analitik CRM tekniklerini kullanır.

Bu meslek ile ilgili en çok merak edilen konuların başında ne kadar maaş aldıkları konusudur. Bu konudaki bilgiler 5 kişinin paylaştığı maaş verilerine göre hesaplanmıştır.

Elde edilen verilere göre bu meslekte çalışanlardan en düşük maaşı alan kişi 16.100 TL almaktadır. Genel veriler hesaplandığında ise kişi başı ortalama maaş 21.400 TL almaktadır. Meslekte en yüksek maaş ise 32.200 TL olarak belirlenmiştir.

Aranılan Yetkinlikler & Nasıl Olunur?

Bu meslek dalında çalışacak kişiler için şirketlerin çalışanlarda aradığı bir takım özellikler işe alım sürecinde pozitif etki olarak yansımaktadır.

Bu meslek dalında çalışacak kişilerde aranılan yetkinliklere baktığımız zaman

  • Big Data
  • CRM
  • Dijital Pazarlama
  • İstatistiksel Analiz
  • MS Access

Gibi belge, sertifika ve yetkinliklere ihtiyaç duyulduğu görülmüştür. Ayrıca bu bölümde çalışan kişilerin mezun oldukları ilk 5 üniversiteye bakarsak;

  • İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)
  • Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)
  • Marmara Üniversitesi
  • Boğaziçi Üniversitesi
  • İstanbul Üniversitesi (İÜ)

Olduğunu görüyoruz. Yani eldeki veriler sonucunda bu üniversitelerde bu bölümü okuyanların meslek hayatında iş bulma oranında en yüksek yüzdelik dilime sahip olduklarını söyleyebiliriz.

Tabii ki bu meslekte çalışan her kişi farklı farklı bölümlerden geliyor olabilmekte.

Çalıştığımız kişilerin verdiği verilere göre mezun oldukları bölümler sırasıyla Endüstri Mühendisliği, İstatistik, İşletme, Matematik, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (MYO) gibi bölümler olduğu istatistiklere yansımıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Kumpirci Dükkanı Açmak

İlgili yazılar: Marmara Bölgesinde Hangi Hayvancılık Yapılır? Evden Para Kazandıran 10 İş …