E-Devlet Üzerinden Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu Ödemesi Nasıl Yapılır?

E-Devlet Üzerinden Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu Ödemesi Nasıl Yapılır?
E-Devlet Üzerinden Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu Ödemesi Nasıl Yapılır?

E-Devlet Üzerinden Genel sağlık sigortası prim borcu konusu özellikle sigortalı bir işte çalışmayanlar için oldukça önemli bir konu. Çünkü özellikle bir işte çalışmayan 18 yaş üstü vatandaşların GSS primi yatırmaları gerekebiliyor.

Eğer bu prim ücreti yatırılmazsa daha sonra vatandaşlar sürpriz borçlarla karşılaşabiliyorlar. Üstelik ödenmeyen genel sağlık sigortası prim borcu sebebiyle vatandaşlar sağlık sigortası haklarını kaybedebiliyorlar.

İşte bu yüzden prim borçlarının belirli aralıklarla kontrol edilmesi ve ödenmesi büyük önem taşıyor. Bizde bu sebeple yazımızda GSS prim borcunun ödemesinin nasıl yapılacağından bahsetmeye çalışacağız. Eğer sizde prim borçlarınızı öğrenmek ve yatırmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Genel Sağlık Sigortası Nedir?

Genel sağlık sigortası prim borcu
Genel sağlık sigortası prim borcu : Ödemeler için SGK’nın kendi web sitesinden işlemi yapabilirsiniz

Genel sağlık sigortası prim borcu ödemesinden önce sağlık sigortasının ne olduğundan kısaca bahsetmek istiyoruz. Bu sigorta sayesinde vatandaşlar birçok avantaja sahip oluyorlar. Örneğin, sağlık sigortası sayesinde devlet kurumlarında ücretsiz muayene olunabiliyor. Yani hastalık ne olursa olsun devlet kurumlarında sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabiliyorsunuz.

Ayrıca yine bu sigorta sayesinde eczaneden ilaçlarınızı indirimli veya ücretsiz alabiliyorsunuz. Kısacası sağlık sigortasının özel hastaneler dahil birçok sağlık kuruluşunda vatandaşlara büyük avantajlar sağladığını söyleyebiliriz.

Ancak genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşlar borçlarını ödemezlerse sağlık sigortası haklarını kaybedebiliyorlar. İşte bu yüzden sağlık sigorta prim borçlarının düzenli olarak kontrol edilmesi vatandaşlar için büyük önem taşıyor.

Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu Nasıl Ödenir?

Bu kısımda sizler için genel sağlık sigortası prim borcu öğrenme ve ödeme işlemlerinden bahsetmeye çalışacağız. GSS prim borcu e-Devlet üzerinden kolayca öğrenilebiliyor.

Aşağıdaki adımları uygulayarak prim borcunuzun olup olmadığını hızlıca öğrenebilir ve borcunuz varsa kartınızla ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

e-Devlet GSS Prim Borcu Öğrenme ve Ödeme İşlemleri

  • İlk olarak buraya tıklayarak işlemleri yapacağınız e-Devlet sayfasına gidin.
  • Daha sonra ‘Kimliğimi Şimdi Doğrula’ kısmına tıklayarak e-Devlet hesabınıza giriş yapın.
  • Ardından karşınıza genel sağlık sigortası prim borcu sorgulama ekranı gelecektir. Bu ekranda “Kalan GSS Prim Borcu” kısmına bakarak prim borcunuzu öğrenebilirsiniz.
  • Eğer GSS prim borcunuz varsa ödemek için biraz aşağıya inerek “Ödeme Kuruluşları” kısmına gelmeniz gerekiyor.
  • Bu kısımda “Sosyal Güvenlik Kurumu” yazısının sağ tarafındaki ‘Kredi Kartı ile Ödeme Yap’ butonuna tıklayın.
  • Ardından tarayıcınızın üst kısmında çıkan uyarı penceresine ‘Tamam’ diyerek işlemlere devam edin.
  • Sonrasında açılan ekranda “Sorgu Türü” kısmından ‘DİĞER TAHSİLATLAR’, “Sorgu Tipi” kısmından ‘GSS PRİM’ seçeneğini seçerek ‘Borç Sorgula’ butonuna tıklayın.
  • Daha sonra genel sağlık sigortası prim borcu ödeme işlemini gerçekleştirebilmek için “Ödeme” kısmının altındaki ‘Ödeme Yap’ butonuna tıklamalısınız.
  • Son olarak “Ödenecek Tutar” kısmına yatırmak istediğiniz borç tutarını yazarak ‘Onay’ tuşuna basabilir ve kart bilgilerinizle ödemenizi yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Kumpirci Dükkanı Açmak

İlgili yazılar: Marmara Bölgesinde Hangi Hayvancılık Yapılır? Evden Para Kazandıran 10 İş …