Karınca Yumurtası Yağı

Karınca Yumurtası Yağı; Karıncalar çevre ve insanoğlu için hayati önem taşıyan sosyal böceklerdir. Karınca yumurtası ise bir çok farklı alanda mucizeler yaratmaktadır.

Karınca yumurtaları, güzellik ürünlerinde kullanılan bileşenlerden özellikle yağ asitleri ve antioksidanlar içermesi sebebi ile çok eski zamanlardan günümüze kadar karınca yumurtası yağı şeklinde kullanılmıştır. Karınca yumurtaları Asya kültürünün kabul edilmiş en geleneksel bir kullanım malzemesidir ve bol miktarda protein içerir.

Geçmiş zamanlarda karıncalardan bu yumurtaları toplamak çok zahmet bir işti. Yağmur ormanlarında doğal olarak oluşan yuvalardan toplanan bu yumurtalar, özellikle kadınlar tarafından halen ilgi görüyor olmasının etkisi ile doğallığını kaybetmeden günümüze kadar gelmeyi başarabilmiştir.

Karınca Yumurtası Yağı Hangi Amaç İçin Kullanılır?

Karınca Yumurtası Yağı : Cilt için mucize etkisi var
Karınca Yumurtası Yağı : Cilt için mucize etkisi var

Geçmiş yüzyıllardan bu güne kadar pek çok kullanım alanı olan karınca yumurtası yağının bilimsel olarak kanıtlanmış bir tedavi olduğuna dair bir veriye bugüne kadar ulaşılamamıştır. Ancak yüzyıllardır süregelen kullanım alanlarını başlıklar altında şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Hücre yenilenmesine yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.
  • Canlılığını yitirmiş olan derimizi kolaylıkla atmamıza yardımcı olur.
  • Düzenli kullanım sağlandığında ten renginde açılmayı sağlar.
  • Kıl büyüme inhibitörü olduğu gözlemlenmiştir.
  • Tüy görünümünde azalma, seyrekleşme ve tüylerde incelme etkisi göstermektedir.
  • Tüylerin daha geç çıkmasına olanak sağladığı görülmüştür.
  • Cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
  • Cildin nem oranını düzenleyerek daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar.
  • Akne oluşumunu azaltır.

Karınca Yumurtası Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Öncelik olarak karınca yumurtası yağının hangi amaç için kullanılacağı önem arz etmektedir. Düzenli kullanıma başlamadan önce karınca yumurta yağına alerjinizin olup olmadığını anlamanız için vücudunuzun küçük bir bölümüne gündüz vakti uygulamanız tavsiye edilir. Gündüz olması sebebi ile kendinizi daha iyi gözlemleyecek ve olası bir aksilik durumunda da gecikmeden bir sağlık kuruluşuna gitmeniz konusunda iyi olacaktır.

Karınca yumurta yağını uygulama amacınız tüyleri azaltmak ise, tüyler kesinlikle temizlenmeli bölgede hassasiyet oluşmuş ise hassasiyetin geçmesinin hemen ardından bol miktarda ilgili alana sürülerek yavaş yavaş dairesel hareketler ile cildin emmesi sağlanmalıdır. Karınca yumurta yağı kullanımından sonra durulamaya ihtiyaç duyulmamaktadır. Tüyler tekrar görülmeye başlandığında aynı işlem tekrar edilerek belli bir süre sonra tüylerden kurtulabilir. Tüylerin tamamen bitmesi durumu kişiden kişiye değişkenlik gösterebildiği de unutulmaması gereken noktalardan biridir.

Cildinize bakım amaçlı kullanılacak ise, uygulanacak bölgeye yüz lifi ile doğal yüz temizlik maddesiyle güzelce temizledikten sonra cildinizdeki gözenekleri açılıp cildimizin nefes alması sağlanmalı ve sonrasında karınca yumurtası yağını cildimize yedirerek kullanım sağlayabiliriz.

Karınca Yumurtası Yağının Zararı Var Mı?

Karınca yumurtası yağı tamamen doğal bir ürün olduğu için kayıtlara geçmiş bir yan etkisi yoktur. Ancak yine de tedbirli davranmakta fayda vardır. Bebekler üzerinde doktorunuza danışmadan kesinlikle kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Muğla Yatağan Nöbetçi Eczane!

İlgili yazılar: Aydın Buharkent Nöbetçi Eczane! Aydın Karpuzlu Nöbetçi Eczane! Aydın Pamuk…