Salatalık Çorbası

Salatalık Çorbası

Salatalık Çorbası
Salatalık Çorbası

Salatalık Çorbası Mutfak: Türk

Süre: 40 dakika

Salatalık Çorbası
Salatalık Çorbası

Malzemeler

2 adet salatalık

1 çay bardağı iç ceviz

1 kilo yoğurt

2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane

4 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılış Tarifi

1-) Salatalıkları soyup ortadan ikiye ayırın. İri çekirdekleri varsa çıkartın, küçük parçalar halinde doğrayıp üzerine tuz serperek 30 dakika bekletin.

2-) Salatalığın suyunu ince delikli bir süzgeçten bastırarak çıkartın. Bu suyu yoğurt, kıyılmış ceviz, nane, dövülmüş sarımsak ve biberle karıştırın.

3-) Damla damla zeytinyağı yedirin, servise kadar buzdolabında bekletin.

4-) Servis yaparken çorba kaselerine birer dilim salatalık koyup 1 yemek kaşığı da kırılmış buz serpin.

Tavsiyeler

-Eğer salatalıklarda iri çekirdekler mevcutsa bunların içerisinde bolca su olacağı için çekirdekleri atmadan ikinci seçenekteki gibi karışıma eklerseniz israf etmemiş olursunuz.

-Salatalıkların çekirdekleri doğal yenileyici özelliğe sahiptir. O sebeple yemekte olması besin değerini yükseltecektir.

-Salatalığın pörsümemesi için uzun süre buzdolabında tutmayın. Taze aldığınız salatalıkları en fazla 1 gün buzdolabında saklayın. Aksi halde pörsüyen salatalıklar çürüme başlangıcını gösterir.

-Sarımsakları tahta tokmak, cam veya tahta havanda döverseniz besin değerinden kaybı olmayacağı için lezzet konusunda daha fazla etkisi olacaktır.

-Salatalıkların üzerine kararında tuz serperseniz içlerindeki suyu bir süre daha muhafaza etmiş olursunuz. En azından salatalıkların tazeliğini de korumuş ve lezzeti ile besin değerinden kaybetmemiş olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Bezelyeli Köfte

Bezelyeli Köfte Bezelyeli Köfte; Servis Miktarı: 6-8 Kişilik Servis Süresi: 15 dakika ocak…