Air BNB ile Para Kazanmaya Başlamak

Airbnb ile Para Kazanmaya Başlamak; Seyahat etmek özellikle yurt dışına seyahat etmek oldukça maliyetli bir iş haline gelebiliyor. Seyahat etme tutkunuzu, yeni yerler keşfetme ve yeni insanlar tanıma isteğinizi artık ertelemek zorunda değilsiniz.

Airbnb.com sitesi dünya ve yurt çapında seyahat tutkunlarını bir araya getiriyor. Uygun fiyata yeni yerler görmenizi sağlayan site aynı zamanda para da kazandırıyor.

Tüm bunlar sizin gezginlere evinizi açmanız ile ya da evini açan insanlarda konaklama imkânı bulmanız ile gerçekleşiyor.

Aynı zamanda dünya çağında gerçekleşen etkinlik, konser, kurs, sanat ve yiyecek, içecek etkinliklerinden sizi haberdar eden site sizi o etkinliklerle buluşturacak insanlar ile aranızda aracı oluyor.

Yani sadece seyahat etmenizi değil yeni deneyimler edinmenizi de sağlayan işinde oldukça başarılı.

Sistem Nasıl İşliyor?

Air BNB ile Para Kazanmaya Başlamak - Sistem Nasıl İşliyor
Air BNB ile Para Kazanmaya Başlamak – Sistem Nasıl İşliyor

Öncelikle gitmek istediğiniz yeri, gideceğiniz tarih aralığını ve kaç kişi gideceğinizi belirtmeniz gerekiyor. Yeri seçtikten sonra önünüze bir sürü oda ve ev seçeneği çıkıyor.

Filtreleri kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. İstediğiniz yatak, oda ve banyo sayısını işaretleme butonundan belirleyebilirsiniz. Daha sonra evde veya odada istediğiniz olanakları seçmelisiniz.

Örneğin mutfak, kahvaltı, ütü, Wi-Fi gibi 21 adet olanak seçeneği sunuluyor. Ada, ağaç ev, mağara, tekne, karavan gibi bir sürü ilginç konaklama yerleri de mevcut.

Sitede inanılmaz doğa ve manzara güzellikleri bulunan yerler bulabilirsiniz. Bu anlamda fazlasıyla güzel deneyimler bulabileceğiniz site oldukça heyecan verici.

Konakladığınız yerde sigara içme, evcil hayvan kabul etme gibi belirli kuralların bulunduğu seçenek butonları da var. Ev sahibinin konuştuğu dili de seçtikten sonra size uygun konaklama yerleri sunuluyor.

Siz de beğendiğiniz konaklama yerine rezervasyon yapmanız gerekiyor. Ev sahibi sizin profilinizi inceleyip olumla veya olumsuz geri dönüş yapıyor. Olumlu bir izlenim oluşturmak için ev sahibine bir e-posta atmakta fayda var.

Nasıl Para Kazanılıyor?

Air BNB ile Para Kazanmaya Başlamak - Nasıl Para Kazanılıyor
Air BNB ile Para Kazanmaya Başlamak – Nasıl Para Kazanılıyor

Evinizi veya odanızı kiralayarak para kazanmanız mümkün. Sitenin kurucuları da öğrencilik hayatlarında evlerinin boş odalarına yatak koyup insanlara kahvaltı imkânı sunarak bu işe başlamışlar.

Evinizin yerini, ağırlayabileceğiniz misafir sayısını, oda mı ev mi vereceğinizi belirterek siteye giriş yapabilirsiniz.

Daha sonra eve giriş saatleri gibi ev kurallarını belirlemenizde gelecek kişilerin size uygun olması için fayda var.

Bu site sayesinde evinizi kiraya vererek hem yeni insanlar tanıyabilir hem de para kazanabilirsiniz.

Evinizi siteye koyduğunuzda evinizin fotoğraflarını yüklemekte fayda var. Site ödeme işlemlerinde de aracı olduğundan ödemenizi de güvenle alabilirsiniz.

Güvenlik Önlemleri

Airbnb ile Para Kazanmaya Başlamak - Güvenlik Önlemleri
Airbnb ile Para Kazanmaya Başlamak – Güvenlik Önlemleri

Site misafirlerin eve zarar verme durumunda sigorta imkânı sağlıyor. Aynı zamanda site ciddi bir kimlik doğrulama sistemi ile çalışıyor.

Siteye gerçek kimlik bilgilerinizi girmek durumundasınız.

Gerçek kimlik bilgilerinin sitede bulunması size gelen misafirleri kontrol etmek ve sizin misafir gideceğiniz ev sahibine güven vermek açısından önemlidir.

Aynı zamanda her kullanıcının profilinde değerlendirmesi bulunuyor.

Siteyi kullanarak misafir olarak bir yere gittiğinizde veya misafir ağırladığınız da karşı taraf size puan veriyor ve hakkınızda yorum yapıyor.

Bu yorumların iyi olması sizi daha güvenilir ve profil haline getiriyor. Tabi ki gideceğiniz evi seçerken de büyük bir avantaj sağlıyor.

Siteyi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Air BNB ile Para Kazanmaya Başlamak - Siteyi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Air BNB ile Para Kazanmaya Başlamak – Siteyi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gideceğiniz veya evinize kabul edeceğiniz kişilerin profillerini incelemek en önemli ilkelerden biri. Yıldızı ve yorumları kullanıcı hakkında bilgi edinmenizi sağlar.

Gideceğiniz evin fotoğraflarına aldanmayın. Temizlik ile ilgili yorumlarına, kalmak istediğiniz yere göre konumuna dikkat edin. Gideceğiniz evin kurallarını iyi bilmekte fayda var.

Böylece sıkıntı çekmezsiniz. Özellikle oda kiralayacaksanız bir odada farklı kişilerle kalma ihtimaliniz olduğundan bu konuya dikkat etmeniz gerekir.

Konakladığınız evin sahibi veya misafiriniz sizin hakkında yorum yapacağından özenli davranmakta, gittiğiniz evi düzgün kullanmakta, evinizi yazdığınız kriterler ile birebir uyumlu olmasında fayda var.

Böylece güvenli bir kullanıcı haline gelirsiniz. Eviniz daha çok tercih edilir ve gideceğiniz eve daha kolay kabul edilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Kumpirci Dükkanı Açmak

İlgili yazılar: Marmara Bölgesinde Hangi Hayvancılık Yapılır? Evden Para Kazandıran 10 İş …