JPMorgan Binance Kararına Dikkat Çekti: Bu Altcoin’e Yarayacak!; Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, USDC mevduatlarını otomatik olarak BUSD’ye dönüştürme kararı aldı. JPMorgan, Binance’ın bu kararının trade söz konusu olduğunda Tether’i (USDT) daha da önemli hale getireceğini söylüyor. Rapora göre, Tether’in büyük günlük trade hacimleri ciddi bir fırsat oluşturuyor.

“Binance stablecoin kararı Tethher’i ön plana çıkaracak”

29 Eylül’den itibaren Binance, USDC, USDP ve TUSD stablecoin’lerinin mevcut bakiyelerini ve yeni mevduatlarını kendi stablecoin’i BUSD’ye dönüştürecek. Buna ek olarak, BUSD ve Tether’e (USDT) karşı üç stablecoin’in yanı sıra Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto para birimleri için trade paritelerini de sonlandıracak. JPMorgan Chase analistleri, Binance’in bu stablecoin kararının Tether’e fayda sağlayacağını ileri sürüyor.

JPMorgan Binance Kararına Dikkat Çekti: Bu Altcoin’e Yarayacak!
JPMorgan Binance Kararına Dikkat Çekti: Bu Altcoin’e Yarayacak!

Özellikle JPMorgan, bu kararın Tether’in kripto trade’indeki önemini artıracağını kaydediyor. Analistler Çarşamba günü bir araştırma notunda, “Bize göre bu karar, USDC tarafından tehdit edilen stablecoin evreninde Tether’in önemini artıracak gibi görünüyor” değerlendirmesine yer verdi. Yatırım bankası ayrıca, Tether’in stablecoin ekosistemindeki pazar payının son 18 ayda düştüğünü belirtiyor. Banka, bunu bir metrik olarak kullanınca, stablecoin’in öneminin azaldığını öne sürüyor.

Tether’in diğer stablecoin’lere kıyasla avantajı ne?

Takip ettiğiniz üzere Mayıs ayında Terra Blockchain’in stablecoin’i TerraUSD (UST) çöktü. Bu çöküşün ardından, UST’nin çoğu piyasa payı USDC ve BUSD tarafından ele geçirilmiş gibi görünüyor. Yani Tether daha az pay kapmış durumda. Bu, bankanın raporuna göre bir sorun. Ancak Tether’in önemi piyasa değeriyle sınırlı değil. Analistler, bu durumu şu şekilde açıklıyor:

Bize göre, Tether’in önemi yalnızca stablecoin evrenindeki piyasa değeriyle sınırlı değil. Aynı zamanda özellikle trade’de kullanımına da bağlı.

Tether, USDC’nin sekiz Blockchain’ine kıyasla 11 farklı Blockchain’de yayında. Bunun yanında, yıllık işlem hacmi de USDC’den, hatta Bitcoin ve Ethereum’dan çok daha yüksek. Araştırma raporu, Tether’in ortalama günlük işlem hacminin USDC’nin on katı olduğunu söylüyor.

Bu nedenlere ve daha fazlasına dayanarak, JPMorgan analistleri, 29 Eylül dönüşümünün ardından Tether’in öneminin artacağını öngörüyor. Banka ayrıca, yeni ücret yapısını belirleyerek BUSD’nin daha fazla önem kazanacağını kaydediyor. Bu bağlamda analistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Binance şimdi tüm BUSD işlem paritelerine sıfır piyasa yapıcı ücreti uyguladı. Ayrıca web sitelerine göre sıfır alıcı ücretiyle USDT/BUSD trade imkanı veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Kumpirci Dükkanı Açmak

İlgili yazılar: Marmara Bölgesinde Hangi Hayvancılık Yapılır? Evden Para Kazandıran 10 İş …