Kurye Hizmeti İş Fikri; Pasaport, zarf, koli vb. eşyaların bir yerden alınıp istenilen yere ulaştırılmasında rol oynayan yaya, arabalı, motorlu veya kiralık olarak hizmet veren kişilere kurye denilmektedir.

Kuryeler zorlu hava koşullarında ve geceleri de hizmet vermektedirler.

Özellikle İstanbul trafiğinde hızlı bir şekilde dağıtım yapan motorlu kuryeler seçilen hizmet türüne göre maksimum 180 dakika veya maksimum 45 dakika içinde teslimat yapmaktadır.

Kurye Hizmeti İş Fikri
Kurye Hizmeti İş Fikri

Kuryeler sağlık sektöründe acil ihtiyaçları karşılamak amacı ile kullanılmaktadır.

Acil durumlarda kan ihtiyaçlarını gerekli adrese zamanında ulaştıran ya da ihtiyaç duyulan bir ilacı nöbetçi eczaneden teslim alarak gece bile evlere teslim eden moto kurye hizmeti verenler bir hayatın kurtulması ve bir hastanın deva bulmasına vesile olmaktadırlar.

Yine zamanında teslim edilmesi gereken pasaport, zarf veya motor ile taşınabilecek koli vb. malzemelerin dağıtımı için bu hizmeti sağlayan kurye firmalarına internetten ulaşabilirsiniz.

kurye hizmeti is fikri 13Bazı firmalar kurye hizmetlerini standart, express, acil olarak sınıflandırmış ve fiyatlar buna göre belirlenmiştir.

Kiralık kurye hizmeti de sunan firmalar size özel kurye tahsis ederek yoğun ve yüksek maliyetli gönderilerinizin zamanında dağıtılmasını sağlar.

Görevlendirilen kurye sizin personeliniz gibi olur. Kiralık kurye hizmetleri haftalık, aylık ve günlük olarak verilmektedir.

Kurye Hizmeti İş FikriFirmalar arabalı kurye hizmeti de sunmaktadırlar.

Lakin İstanbul trafiği göz önünde bulundurulduğunda ve de acil bir durum söz konusu olduğunda motorlu kuryeler tercih edilmekte ve müşterilerine mağduriyet yaşatmamaktadırlar.

Moto Kurye

Osmanlı döneminde mektup ulaştırmak için yaya ya da atlı ulaklar kullanılır, hediye olarak gönderilen altın ve değerli eşyalar atlı arabalar vasıtası ile yerine ulaştırılırdı.

Tabi bu günümüzde olduğu kadar kısa sürede gerçekleşmezdi.

Şimdi ise bu işler için kurye olarak görev yapan kişiler araba ve motor kullanılarak kısa zamanda gönderileri istenilen yere ulaştırmaktadırlar. Sürekli gelişen hizmet sektörleri sunduğu hizmetleri kısa zamanda müşterilerine ulaştırma çabası içindedirler.

Bunun içinde kurye hizmetleri çok tercih edilmektedir. Sadece firmalar için değil kurye hizmeti eczaneden ilaç getirtmek içinde kullanılmaktadır.

Kurye firmaları ihtiyaca göre hizmet sunmaktadır. Acil ihtiyaçlar için acil kurye hizmeti, firmaya özel kiralık kurye hizmeti, daha düşük maliyetli standart kurye hizmeti seçenekleri ile tüm dağıtımlar mümkün olduğu en kısa sürede yerine ulaşmaktadır.

Bazı kaza gibi durumlarda acil kan ihtiyacı yaşanmakta ve gerekli olanın kanın en kısa sürede hastaneye yetiştirilmesi gerekmektedir.

İstanbul trafiğinde böyle bir durumda moto kuryeler süratli bir şekilde trafiğe takılmadan gerekeni yapmaktadır. Standart motorlu kurye gönderileri mesai saatleri içinde sıraya göre dağıtım yaparak maksimum 180 dakika içinde teslimatını yapar.

Ekspres kurye hizmeti tercih edildiğinde adresten alınan gönderi ivedi bir şekilde yeni adresine en geç 45 dakika içerisinde teslim edilir.

Acil bir ilaç gerektiğinde gece hizmet veren motorlu kuryeler ilacı eczaneden alarak adrese teslim etmektedir.

Motorlu Kurye

Posta, evrak, banka kartları ve diğer eşya ya da kolilerin belirtilen adresten alınıp istenilen adrese gönderilmesi için kurye hizmeti sunan firmalar arabalı ve motorlu kurye ekipleri ile 7/24 gönderileri kısa sürede adreslerine teslim etmektedir.

Yaşam standartlarının yükseldiği günümüzde araç sayısının artması ile trafik yoğunluğu yaşanmakta, bu trafikte yol almak zor olmakta ve zaman kaybı yaşanmaktadır.

Ambulansın bile zor yol aldığı bu şartlarda motorize ekiplerin kullanılması zorunluluk haline gelmiştir. Bunun farkında olan kurye firmaları kısa sürede gönderileri yerine ulaştırabilmek için moto kurye hizmeti sunmaktadır.

Motor kullanmasını iyi bilen bu ekipler yoğun trafikte süratli yol alarak adreslerden aldıkları gönderileri maksimum 120/180 dakikada teslim etmektedirler.

Bu süre normal kurye hizmetinin süresidir. Daha kısa zamanda 45-90 dakika içerisinde teslimat yapabilen ekspres kurye hizmeti ile 30-60 dakika arasında teslimat yapan VIP kurye hizmeti kurye firmalarının sunduğu seçenekler arasındadır.

Kurye firmalarının teknolojiyi kullanarak hızlı bir biçimde kurye personelleri ile irtibata geçmesi, harita destekli kurye takibi, teslimat bilgilerinin müşterilere e-posta yolu ile gönderilmesi iyi organize olmuş bir ekip çalışması ile gerçekleşmektedir.

Deneyimli ekip ve yeterli teknik altyapı ile yapılan çalışma kaliteli hizmeti beraberinde getirmekte ve müşteri memnuniyeti olarak geri dönmektedir. Motorlu kuryeler acil olarak gereken hizmetlerde başarılı sonuçlar sağlamakta ve müşterilerin mağduriyeti söz konusu olmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Kumpirci Dükkanı Açmak

İlgili yazılar: Marmara Bölgesinde Hangi Hayvancılık Yapılır? Evden Para Kazandıran 10 İş …