2022 Yapılabilecek Ek İşler

2022 Yapılabilecek Ek İşler hemen herkes tarafından ek iş seçenekleri en çok merak edilen konulardan biri olmakta ve araştırılmaktadır

2022 yapılabilecek ek işler konusu maddi durumu iyinin altında olan herkes tarafından merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bunların bazıları aylık ciddi rakamlar kazandıran işler olurken, bazıları sabır gerektirmektedir. Ancak hemen hepsi sermayesiz ya da çok az sermaye isteyen işler olmaktadır.

Bu işlerden bazıları şunlardır.

  • Blog Açmak
  • Makale Yazmak
  • El İşi Ürünleri Satmak
  • Youtuber Olmak
  • Web Sitesi Geliştirmek
  • Mobil Uygulama Geliştirmek
  • Mobil Oyun Geliştirme

Blog Açmak

2022 Yapılabilecek Ek İşler - Blog Açmak
2022 Yapılabilecek Ek İşler – Blog Açmak

Blog açarak para kazanmak en çok uygulanmak istenen para kazanma yöntemleri arasında yer almaktadır. Ancak bunun ciddi bir altyapı ve emek gerekmektedir. Yapılacak doğru işler ile kısa sürede olmasa da birkaç ay içerisinde ciddi paralar kazanmanız mümkün olmaktadır.

Bu alanda para kazanmak için uzman olduğunuz bir konunun olması ve ilgi çekilen yazılar yazmanız ilk şartlar arasında yer almaktadır. Bunun yanında hedef kitlenin iyi seçilmesi ve belirli bir program dahilinde gidilmesi gerekmektedir.

Makale Yazmak

2022 Yapılabilecek Ek İşler - Makale Yazmak
2022 Yapılabilecek Ek İşler – Makale Yazmak

Makale yazarak para kazanma diğer işlere göre sermaye istemeyen ancak ciddi para kazanmak için biraz çaba gösterilecek bir iştir. Aylık geçinmek için yapılabilecek bir iş olmasa da ciddi paralar kazanarak kısa sürede ev ekonomisine ciddi paralar gelebilir. Özellikle ev hanımları ve öğrenciler için en ideal ek işlerden biri olmaktadır.

Ülkemizde ciddi bir pazarı olmakla beraber çok fazla makale yazarı olmasından dolayı ücretler çok düşük kalmaktadır. Ancak yine de günlük yüksek sayıda makale yazarak ciddi paralar kazanabilirsiniz.

El İşi Ürünlerini Satmak

2022 Yapılabilecek Ek İşler - El İşi Ürünleri Satmak
2022 Yapılabilecek Ek İşler – El İşi Ürünleri Satmak

Sosyal medya mecraları üzerinde butik hesaplar hemen herkes tarafından görülmektedir. El işi becerisi olan kişilerin açtıkları bu hesaplar üzerinden el işi olarak yaptıkları ürünleri satışa çıkarmaktadırlar. Özellikle ev hanımları tarafından yapılabilecek işler arasında yer almaktadır.

Ancak bun için az da olsa bir sermayeye ihtiyaç bulunmaktadır. Bunun yanında ciddi sabır ve emek gerekmektedir.

Aksi takdirde boşa açılan bir hesap ve giden az da olsa bir miktar paraya mal olacaktır. Bunun için yapılması gereken ciddi ve kaliteli ürünler ve biraz sosyal medyayı aktif kullanmak. Sağlam adımlar ile para kazanmak mümkün olmaktadır.

Youtuber Olmak

2022 Yapılabilecek Ek İşler - YouTuber Olmak
2022 Yapılabilecek Ek İşler – YouTuber Olmak

Son yıllarda özellikle gençler arasında en yaygın meslekler arasında yer alan Youtuber olmak, kanalın hedeflerine ulaşması durumunda ciddi paralar kazandırmaktadır. Ancak bunun için öncelikle Youtube tarafından belirtilen sınırları aşmak gerekmektedir. Öncelikle 1000 aboneye ve gerekli izlenme saatine ulaşmak gerekmektedir.

Ancak belirtilen hedefe ulaşmak biraz sabır ve bira çaba ile mümkün olmaktadır.

Uygun hedef kitle ve kaliteli içerik ile Youtube algoritması kısa sürede sizleri abonelerine tanıtacaktır. Bunun için yapmanız gereken düzenli ve sabırlı bir program izlemek. Gerisi belli bir zaman sonra gelecektir.

Web Sitesi Geliştirmek

2022 Yapılabilecek Ek İşler - Web Sitesi Geliştirmek
2022 Yapılabilecek Ek İşler – Web Sitesi Geliştirmek

Web sitesi geliştirmek günümüzde serbest zamanlı yapılacak işler arasında ilk sırada yer almaktadır. Güncel web sitesi tasarım programlama dillerine hakim olmak bu iş için yeterli olmaktadır. Domain satarak para kazanmak için sermayeye ihtiyaç duyulmamaktadır.

Ancak web sitesi geliştirip aynı zamanda domain satarak daha fazla gelir elde etmek mümkün olmaktadır.

Güncel web tasarım ve gerekli altyapı bilgisine sahip olmak için mutlaka belirli bir düzeye çıkmak gerekmektedir. Bunun için online ya da yüz yüze eğitim almak ilk şartlar arasında yer almaktadır.

Mobil Uygulama Geliştirmek

2022 Yapılabilecek Ek İşler - Mobil Uygulama Geliştirmek
2022 Yapılabilecek Ek İşler – Mobil Uygulama Geliştirmek

Mobil uygulama ile para kazanmak için biraz mobil yazılım bilgisi yeterli olmaktadır. Belirli bir alanda geliştirme yapmak için o alanda gelişmek ve yazılımı öğrenmek belli bir süre sonra para kazanmanızı sağlayabilir.

Ancak daha fazla para kazanmak ve uygulama işle para kazanmanın yanında uygulama satarak para kazanmak için tam bir programlama bilgisine sahip olmanız gerekmektedir. Bunun için de online ya da yüz yüze eğitimler alabilirsiniz.

Mobil Oyun Geliştirme

2022 Yapılabilecek Ek İşler - Mobil Oyun Geliştirme

Mobil oyun geliştirerek para kazanma konusu özellikle yaratıcı fikirleri olanlar için ciddi para kazanma yolu olabilir. Bunun için bilinmesi gereken ise mobil uygulama dillerinden birini bilmek.

Daha sonrasında ise yaratıcı düşünce ile yeni oyunlar geliştirmek. İster başkasına satarak isterseniz de kendiniz uygulama marketlere yükleyerek para kazanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Kumpirci Dükkanı Açmak

İlgili yazılar: Marmara Bölgesinde Hangi Hayvancılık Yapılır? Evden Para Kazandıran 10 İş …