Anestezi Hemşiresi

Türkiye‘de geçerli olan iş kollarından biri de Anestezi Hemşiresi mesleğidir. Birçok çalışanın bulunduğu bu meslek ile ilgili istatistiki bilgilere ve mesleğin tanımına bakmak gerekirse;

Anestezi Hemşiresi Tanımı

Cerrahlar, anestezistler, çocuk doktorları, diş hekimleri ve diğer nitelikli sağlık çalışanlarıyla iş birliği içerisinde çalışarak, hastaları anesteziye hazırlayan kişidir. Bunun dışında anestezi hemşireleri çeşitli tıbbi prosedürlerin başarısında önemli bir rol oynar ve ameliyathanelerin veya kliniklerin düzenlenmesinden de sorumludur.

Bu meslek ile ilgili en çok merak edilen konuların başında ne kadar maaş aldıkları konusudur. Bu konudaki bilgiler 5 kişinin paylaştığı maaş verilerine göre hesaplanmıştır.

Elde edilen verilere göre bu meslekte çalışanlardan en düşük maaşı alan kişi 17.800 TL almaktadır. Genel veriler hesaplandığında ise kişi başı ortalama maaş 19.800 TL almaktadır. Meslekte en yüksek maaş ise 21.700 TL olarak belirlenmiştir.

Aranılan Yetkinlikler & Nasıl Olunur?

Bu meslek dalında çalışacak kişiler için şirketlerin çalışanlarda aradığı birtakım özellikler işe alım sürecinde pozitif etki olarak yansımaktadır. Bu meslek dalında çalışacak kişilerde aranılan yetkinliklere baktığımız zaman

  • Entübasyon
  • İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği

Gibi belge, sertifika ve yetkinliklere ihtiyaç duyulduğu görülmüştür. Ayrıca bu bölümde çalışan kişilerin mezun oldukları ilk 5 üniversiteye bakarsak;

  • Anadolu Üniversitesi
  • Atatürk Üniversitesi
  • İstanbul Aydın Üniversitesi
  • Trakya Üniversitesi
  • Marmara Üniversitesi

Olduğunu görüyoruz. Yani eldeki veriler sonucunda bu üniversitelerde bu bölümü okuyanların meslek hayatında iş bulma oranında en yüksek yüzdelik dilime sahip olduklarını söyleyebiliriz.

Tabii ki bu meslekte çalışan her kişi farklı farklı bölümlerden geliyor olabilmekte. Çalıştığımız kişilerin verdiği verilere göre mezun oldukları bölümler sırasıyla Anestezi Teknikerliği (MYO), Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Anestezi (MYO), Hemşirelik (MYO) gibi bölümler olduğu istatistiklere yansımıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Kumpirci Dükkanı Açmak

İlgili yazılar: Marmara Bölgesinde Hangi Hayvancılık Yapılır? Evden Para Kazandıran 10 İş …