Yurtdışında Üniversite Okumak

Yurtdışında üniversite okumak, yıllardır ülkemizde öğrenciler tarafından talep edilen eğitim programlarından bir tanesidir. Yurt dışında üniversite okumak denildiği zaman akla pek çok ülke geliyor.

Yabancı ülkelerde hem devlet üniversiteleri hem de özel üniversiteler öğrencilerini bekliyor. Başvuru şartları ve şekilleri de ülkelere göre değişiklik gösteriyor.

Öğrencilerin üniversite eğitimini bu ülkelerde sürdürmek istemesinin pek çok nedeni bulunuyor. Modern bir üniversite eğitimi ile yurt dışında yaşama şansına sahip olmak isteyenler yabancı ülkeleri tercih ediyor.

Yurt dışında lisans eğitimi alacak olan öğrenciler diledikleri bölümde eğitim alma imkanına sahiptir. Öğrenciler ilgi duydukları bölümlere bir sınava bağlı kalmadan kabul ediliyor.

Yurtdışında Üniversite Okumak

Yurt dışında üniversite okumanın en büyük avantajlarından bir tanesi yabancı dili etkili bir şekilde kullanabilmenizdir. Yurt dışında üniversite eğitimi alan öğrenciler gittikleri ülkelerdeki dilleri de öğrenmektedir.

Böylece öğrenciler iş ve sosyal hayatlarında kendilerini bir adım öne çıkaracak özelliklere kavuşur. Öğrenciler üniversite eğitimi alırken 4 yıl okumak zorunda kalmıyor. Bazı ülkelerde öğrenciler 3 yıllık süre zarfında bir üniversite eğitimini tamamlayabiliyor.

Bu özelliği nedeniyle pek çok öğrenci tarafından tercih ediliyor. Öğrenciler ayrıca yurtdışında yüksek lisans eğitimi de alabiliyor. Yurt dışındaki üniversitelerin bazılarında yılın farklı dönemlerinde eğitime başlayabilirsiniz.

Yurtdışı eğitim için üniversiteye gidilecek ülkede dil yeterliliği bulunmayan öğrencileri ülkenin sunduğu hazırlık programlarına da katılabiliyor.

Yurtdışı Üniversite Eğitim Sistemi

Yurt dışında lisans eğitimi üç ya da dört yıl sürüyor. Amerika, Kanada’da 4 yıllık lisans programları bulunuyor. Avrupa genelinde bu süre genellikle 3 yıl olarak göze çarpıyor.

Uluslararası öğrenci alımı yapan üniversiteler ise dil yeterliliği ile bazı lise derslerini de başarıyla tamamlamasını talep edebilir. Türkiye lise müfredatında sunulmayan bu dersleri hazırlık programında alabilirsiniz.

Öğrenciler Yüksek Öğrenim Kurumu denkliğine sahip okullara giderek Türkiye’ye döndüklerinde iş hayatına kolayca atılabiliyor. Üniversite eğitimi ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir.

Öğrenciler yurt dışında okuyarak hem bir dilde uzmanlaşma hem de yurt dışında bir ülkede yaşama imkanını elde eder. Bu yüzden öğrencilerin büyük bir bölümü yurt dışındaki üniversiteleri tercih etmektedir.

Yurtdışı Üniversiteleri Kabul ve Başvuru Koşulları

Yurt dışında üniversite eğitimi için koşullar ülkelere göre değişiklik gösterir. Genel olarak uygulanan koşullar;

  • Not ortalaması
  • Üniversitenin belirlediği dil sınavından yeterli puanı alma
  • Referans Mektupları
  • Niyet Mektubu
  • Üniversitenin belirlediği yeterlilik sınavlarını geçmek
  • Banka referans mektubu

Yurtdışında Üniversite eğitimi almak isteyen istenilen koşulları karşılayamadıkları zaman Pathway /Foundation hazırlık programlarına katılır.

Neden Yurtdışında Eğitim Almalıyım?

Yurtdışında üniversite eğitimi alan öğrenciler çok daha donanımlı bir şekilde iş hayatına atılıyor. Eğitim alınan dilin yabancı bir dil oluşu öğrencilerin dünya vatandaşı olabilmesini sağlıyor.

Yurt dışında üniversitelerde kullanılan eğitim modelleri Türkiye’ye göre farklıdır. Öğrenci yeni bir sistemde interaktif bir eğitim alarak kendilerini daha iyi bir şekilde ifade edebiliyor.

Başka kültürlerle de yakınlaşan öğrenciler vizyonlarını daha da geliştiriyor. Şimdi sizde dünyaca ünlü üniversitelerde eğitim alma imkanını yakalayabilirsiniz.  Yurtdışında üniversite okumak için danışmanlık şirketlerinden destek alabilirsiniz.

Yurtdışı Üniversite Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurtdışı üniversite eğitimi geleceğe yapılacak en önemli yatırımlardan bir tanesidir. Gittiğiniz üniversitenin detayları hakkında da bilgi sahibi olmanız gerekir.

Uzun bir süre geçireceğiniz ülke hakkında bilgi sahibi olmak daha stressiz bir şekilde eğitim almanıza yardımcı olur. Yurt dışında alınacak üniversite eğitimi çok maliyetli değildir. Türkiye’de alacağınız eğitimle eşdeğer bir özellikte bulunmaktadır.

Üniversitelerin YÖK denkliğine sahip olması Türkiye’ye geri döndüğünü zaman iş hayatınızın da kolaylaşmasına yardımcı oluyor.

YÖK Denkliği

Yurt dışında bulunan üniversitelerin YÖK denkliğine sahip olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız YÖK’e resmi dilekçe talebinde bulunabilirsiniz. Dilekçelerinizi faks ya da posta yolu üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu hizmetler ufak bir cüzi ücrete tabidir.

Ayrıca denkli konusunda üniversite tercihi yaparken CWTS, QS, Times ve FT gibi sıralamalarda ilk 1000’de olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Yurt dışında üniversite okuyarak sizde hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Günümüzde pek çok öğrenci yurt dışı eğitim programlarından yararlanarak kariyerinde bir adım öne geçebiliyor. Yurt dışında eğitim almak için ülkemizde hizmet veren danışmanlık şirketlerinden destek alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Okuyabilecekleriniz

Kumpirci Dükkanı Açmak

İlgili yazılar: Marmara Bölgesinde Hangi Hayvancılık Yapılır? Evden Para Kazandıran 10 İş …